'ZLATNI ZUB'

’Za umrijet od smijeha’ osvojila nagradu za najbolju predstavu

13.03.2018 u 12:14

Bionic
Reading

Predstava ’Za umrijet od smijeha’ Christophera Duranga, u koprodukciji Teatra Rugantino i Kazališta Planet Art, osvojila je nagradu ’Zlatni zub’ za najbolju predstavu na 11. izdanju istoimenog porečkog festivala komedije i smijeha te time samo potvrdila popularnost satirične fantazije ’Za umrijet od smijeha’ kod publike

. Nagradu su u Poreču preuzeli glumci u predstavi Gordana Gadžić i Marko Torjanac koji potpisuje i odličnu adaptaciju, a predstavu je režirao Mario Kovač. Ova nagrada još je jedan dokaz koliko oštrica satire dobro ’sjeda’ publici koja puni predstavu u Zagrebu i na gostovanjima od zagrebačke premijere u studenom prošle godine.  

U Zagrebu, u Maloj dvorani Lisinski ’Za umrijet od smijeha’ može se pogledati 15. i 24. ožujka; 15. i  28. travnja; 18. i 25. svibnja te 9. lipnja. Također, ’Za umrijet od smijeha’ moći će se pogledati i u Kulturnom centru novozagrebačkog Travnog 20. ožujka te u popularnoj zagrebačkoj Tkalči, u Funk Clubu 30. ožujka.

Nakon što je ’Za umrijet od smijeha’ odlično primljena u Vukovaru, Valpovu, Opatiji, Čakovcu, Koprivnici, Sarajevu... te osvojila ’Zlatni zub’ u Poreču – sljedeća zasad najavljena gostovanja su u Požegi 6. travnja i Novskoj 9. svibnja.