TRIBINA U KINU MOSOR

Za koga je građen MSU?

29.06.2010 u 12:27

Bionic
Reading

U sklopu projekta Kultura i kvadratura bit će održana javna tribina pod nazivom 'MSU: nova institucija ili nova zgrada?' 1. srpnja u 18 sati u Društvenom centru Kino Mosor

Otvaranjem nove zgrade Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu otvorena je i nova faza u djelovanju te institucije. Dok su problemi izgradnje novog muzejskog zdanja i inicijalni stalni postav zbirke već potakli burne rasprave, tribina će primarno otvoriti problematiku uloge Muzeja u suvremenoj umjetničko-kulturnoj proizvodnji s naglaskom na institucionalnu politiku i institucionalnu kritiku koje se formiraju iz odnosa Muzeja prema umjetnicima, nezavisnoj kulturnoj sceni i drugim kulturnim institucijama.

Treba li Muzej biti generator ili diseminator suvremene umjetnosti, trebaju li umjetnici i nezavisna scena tražiti u njemu prostor autonomije i tko će i pod kojim uvjetima imati pristup njegovim resursima, neka su od pitanja na koja će odgovarati gosti: Dejan Kršić, Branko Franceschi, Antonija Majača, Dalibor Martinis i Tihomir Milovac uz moderatora Klaudija Štefančića.

Tribina je dio programa Kultura i kvadratura čiji je cilj kritički sagledati institucionalnu logiku naših kulturnih prostora, a organiziraju je Platforma 9,81 u suradnji sa Savezom udruga Operacija grad.