ŠAHTOFONIJA

'Vodni rat' u Studentskom centru

18.05.2012 u 13:49

Bionic
Reading

Performans 'Vodni rat' Damira Bartola Indoša i Tanje Vrvilo, nastao u produkciji DB Indoš ekstremnog muzičkog kazališta i koprodukciji Teatra &TD i Festivala Perforacije, premijerno će se izvoditi od 25. do 27. svibnja u Kinu SC Teatra &TD

Riječ je o hidrauličkoj šahtofoniji koja se nadovezuje na prethodne radove Damira Bartola Indoša i Tanje Vrvilo, posebno nagrađivani 'Kriegspiel', čiji se šahtofon odnedavno nalazi u fundusu Muzeja suvremene umjetnosti kao dobitnik nagrade T-HT.

'Vodni rat' bazira se na dvama bočnim nadzornim šahtofonima ispunjenim mrežom okomito-vodoravnih opruga u metalnoj unutrašnjosti i povezanim parovima opružnih bačava te trećim kliznim s mutnim ekranom i limenim koritom za skupljanje magnetske kiše – čime ulazi u glatku hidrauličku sliku vode.

Vodnim zvukovima i zavrtajima vektora izvođači brazde strategije hidrauličkog carstva koje zauzimaju zemlju shvaćenu kao pustinju ili more; prepričavajući pritom iskustvo Oscara Olivera Foronde, sudionika 'Vodnog rata' i glasnogovornika Koalicije za obranu vode i života te glavnog prosvjednika privatizaciji vode u Boliviji.

Platforma preko koje će'Vodni rat' biti promoviran mreža je udruga i skupina koje se bavesuvremenom umjetnošću i performansom u regiji – Balcan Can Contemporary(BCC).

'Vodni rat' izvode Damir Bartol Indoš, Tanja Vrvilo(hidraulička šahtofonija), Ana Hušman (filmske i videoslike) i IvanMarušić Klif.