KAZALIŠTE PLANET ART

Vodimo vas na predstavu 'Posljednja Freudova seansa' uživo i online

15.02.2021 u 15:22

Bionic
Reading

Godina je 1939. Europa je u kaosu drugog svjetskog rata, a mi svjedočimo neobičnom susretu oca psihoanalize Sigmunda Freuda i svjetski poznatog pisca 'Kronika iz Narnije' C. S. Lewisa

U neminovnom srazu dvaju svjetonazora, ova dva velika uma čije je mišljenje i djelovanje uvelike oblikovalo današnji svijet, sukobljavaju se oko pitanja Postoji li Bog? Tijekom jednoipolsatne gorljive potrage za smislom imamo priliku zaviriti i u njihove osobne životne priče koje su ishodišta njihovih uvjerenja, ali i dvojbi.

Ova drama, bogata promišljanjima o smislu života, postavlja kompleksna pitanja o našoj civilizaciji i našem o današnjem vremenu, ali i o vječnoj potrebi čovjeka da objasni svijet i pronađe smisao. Zbog toga Posljednja Freudova seansa ne silazi s njujorških pozornica već više od pet godina, a sada je konačno ima prilike vidjeti i hrvatska publika.

Posljednja Freudova seansa dobila je 2009. godine prestižnu nagradu Off Broadway Alliance.

Izvor: Društvene mreže

Nagrade i nominacije

  • 2016. Nagrada Fabijan Šovagović za najbolju mušku ulogu Marku Torjancu na 23. Festivalu glumca
  • 2016. Nagrada za najbolju predstavu na festivalu Pod Murvom u Skradinu
  • 2016. Nagrada za najbolju mušku ulogu Marku Torjancu na festivalu Pod Murvom u Skradinu
  • 2016. Nominacija za najbolju mušku ulogu Franji Dijaku za Nagradu hrvatskog glumišta
  • 2016. Marc St. Germain: Posljednja Freudova seansa

Sigmund Freud: Marko Torjanac / C. S. Lewis: Franjo Dijak / Prijevod, scenografija i režija: Marko Torjanac / Kostimografija: Đurđa Janeš / Izbor glazbe: Milorad Stranić / Oblikovanje svjetla i zvuka: Damir Rončević / Dizajn: Tomislav Veltruski / Fotograf: Mladen Pobi / Snimatelj: Hrvoje Felbar

Posljednja Freudova seansa - Zagreb

nedjelja, 21. veljače 2021. u 20h, Mala Scena i online (u isto vrijeme)

rezervacije i info: 01/ 468 3352; 01/ 468 3373; 01/ 468 3944

On line ulaznice mogu se kupiti na www.planet-art.hr, a predstavama je, naravno, moguće prisustvovati i fizički u Kazalištu Mala scena odakle se prenose.

Čitateljima tportala darujemo 1x2 karte za predstavu 'Posljednja Freudova seansa - Zagreb' u Kazalištu Mala scena, Medveščak 2 (nedjelja, 21.2. u 20sati) i 2 linka za gledanje prijenosa iste predstave online (u isto vrijeme). Dobitnici su Anastazija Pezo, Božica Serdar i Zara Škibola.