Timm Thaler ili prodani smijeh

Vodimo vas na predstavu o dječaku koji je prodao svoj smijeh

16.09.2019 u 14:51

Bionic
Reading

U kazalištu Trešnja ovoga vikenda na rasporedu je predstava Timm Thaler ili prodani smijeh. Nastala prema romanu njemačkog autora Jamesa Krüssa i u režiji Renea Medvešeka, predstava donosi zanimljivu priču o važnosti unutarnje slobode, kao i vrijedosti i vrlina koje su nezamijenjive

Predstava je premijerno izvedena u ožujku, a publika ju ima priliku pogledati ove subote, 21. rujna u 17 sati ili u nedjelju, 22. rujna u 11 sati u kazalištu Trešnja.

Timm Thaler siromašni je dječak zvonkog imena i zvonkog smijeha koji nesmotreno potpisavši ugovor s dijaboličnim moćnikom, barunom Garvom gubi najvrjedniji dio sebe – svoj neodoljivi, zarazni smijeh. U zamjenu za smijeh Barun mu daje jednu sasvim specifičnu sposobnost – sposobnost dobivanja svake oklade. Iako mu ta sumnjiva trgovina donosi u život prije svega bijeg iz siromaštva, a s jednom nemogućom okladom postaje i najbogatiji dječak na svijetu, Timm vrlo brzo shvaća da je s gubitkom svog smijeha, zapravo izgubio sebe.

Timmova potraga za smijehom postaje njegova, ali i naša potraga za samima sobom. Podsjeća nas na to gdje se skriva ono najvrjednije što ćemo ikada posjedovati i uči nas jednu od najvažnijih lekcija da se nikad, ali baš nikad ne zaboravimo smijati, jer upravo je smijeh odraz naše unutarnje slobode i nesputanosti.

U naslovnoj ulozi je Matija Čigir, u ulozi baruna Garva je Ivan Horvat, a Luka Bulović glumi Krešmira, novinara koji će pomoći Timmu u njegovoj potrazi. U ostalim ulogama su Tvrtko Jurić, Dubravka Lelas, Jure Radnić, Silvio Mumelaš, Aleksandra Naumov, Paško Vukasović, Sanja Hrenar, Kruno Bakota.

Predstavu je režirao Rene Medvešek u suradnji s dramaturginjom Jelenom Kovačić, glazbu je izabrao i skladao Matija Antolić, kostime je osmislila Doris Kristić, a scenografiju Tanja Lacko, dok je rasvjetu oblikovao Aleksandar Čavlek. Grafička dizajnerica je Jelena Đanko, a scenski slikar je Aleksandar Bezinović. Autor plakata predstave je Zdenko Bašić.

Predstava je namijenjena publici starijoj od sedam godina.

Čitateljima tportala darujemo 1x2 ulaznice za izvedbu predstave 'Timm Thaler ili prodani smijeh' u subotu, 21. rujna u 17 sati i 1x2 za nedjelju, 22. rujna u 11 sati. Dobitnici su Laila Gumhalter Malić i Anita Bronić.