NAGRADNJAČE

Vodimo vas na predstavu 'Čarobni brijeg'

16.02.2017 u 13:30

Bionic
Reading

Predstava ZKM-a nastala prema jednom od najslavnijih i najutjecajnijih romana svih vremena, 'Čarobni brijeg' Nobelom nagrađenog Thomasa Manna.

U ovoj emotivno i vizualno čarobnoj predstavi koja na neuobičajen način povezuje publiku i glumce, pratimo život glavnog junaka stvoren iz iluzije. Zbog nesposobnosti da živi u svakodnevnici i realnosti, Castorp se povlači u izolaciju, u sanatorij za 'grudobolne'. To lječilište za njega je sigurno mjesto u kojem nesmetano može živjeti vlastitu iluziju, u kojem je njegova samoobmana 'istina'. Unutarnju Castorpovu paraliziranost samo dodatno potvrđuje njegova zaljubljenost u Klavdiju Chauchat koju je sposoban voljeti samo iz daljine, nemoćan da u ljubavi prijeđe prag realizacije. No, vrijeme u sanatoriju, svakodnevna rutinirana događajnost, pretvara se u bezvremenu letargiju. Koliko Castorpu prijeti opasnost od vanjskog svijeta, toliko mu prijeti opasnost i od unutarnjeg svijeta nedogađajnosti, bezvremenosti; oba prijete krajem, samo drukčijeg predznaka.

Režija: Janusz Kica

Glume: Frano Mašković, Krešimir Mikić, Lucija Šerbedžija, Dado Ćosić, Rakan Rushaidat, Doris Šarić Kukuljica, Nataša Dorčić, Dora Polić Vitez, Sreten Mokrović, Urša Raukar, Hrvojka Bego-vić, Maro Martinović, Adrian Pezdirc, Rene Medvešek, Jasmin Telalović, Milica Manojlović, Anđela Ramljak, Marija Šegvić

Izvedbe: sri, 22.02./ čet, 23.02. – u 19 sati

ZKM čitateljima tportala daruje 1x2 ulaznice za Čarobni brijeg 22.veljače u 19 sati, a dobitnik je Željko Karačić.