NAGRADNJAČA

Vodimo vas na Ljetne noći Teatra Exit - svi dobitnici

01.07.2010 u 11:19

Bionic
Reading

Uz tradicionalno bogat kulturni program na obali, ove godine ni kopno neće ostati zakinuto za vrhunska kazališna ostvarenja. Pobrinulo se za to najbolje domaće privatno kazalište - Teatar Exit - koje ove godine organizira prve Ljetne noći Teatra Exit, a mi vas nagrađujemo ulaznicama

Ljetne noći Teatra Exit održat će se na otvorenoj sceni Muzeja za umjetnost i obrt od 1. do 30. srpnja. U gotovo mjesec dana programa bit će izvedene Exitove hit-predstave te dva premijerna naslova: 'Preko Trnja do Zvijezde' u režiji Tomislava Pavkovića i 'Kontrabas' Renea Medvešeka. Predstava 'Preko Trnja do Zvijezde' donosi priču o jednom izgubljenom vikendu na potezu od zagrebačkog Trnja do Zvijezde, punom ljubavi, seksa, boli i strahova. Glavne uloge tumače Nataša Janjić kao odvjetnica Helena, specijalizirana za razvode, i Ivan Glowatzky koji igra sitnog kriminalca Robija, specijaliziranog za nevolje. Premijera predstave bit će 16. srpnja, a u sklopu festivala imat će još četiri reprizne izvedbe (17, 23, 24. i 28. srpnja).

Druga festivalska premijera predstava je 'Kontrabas', nastala prema tekstu Patricka Süskinda napisanom 1981, koji je postao jedan od najigranijih njemačkih komada, preveden na više od dvadeset jezika. Riječ je o monologu jednog kontrabasista koji slobodno vrijeme provodi u zvučno izoliranoj sobi, inspiraciju traži na dnu čaše te se upušta u opširno izlaganje o svom instrumentu i iskrenu životnu ispovijed punu samoironije i duhovitih komentara. Režiser i glavni glumac u predstavi je Rene Medvešek.

Od već dobro poznatih Exitovih produkcija, na rasporedu je predstava 'Kako misliš mene nema?' koja ujedno i otvara festival 1. srpnja. Posve svakidašnju priču o buđenju, kavama, politici i crnoj kronici na sceni oživljavaju Filip Juričić i Amar Bukvić u glavnim ulogama. Je li ispuhani balon i dalje balon i gdje počinje i završava gluma, ponovno ćemo se imati prilike zapitati u predstavi 'Balon' u režiji Mate Matišića. Predstava je na rasporedu 2. i 8. srpnja, a 'Glumca na daskama' oživljavaju Ksenija Marinković, Ana Maras, Krešimir Mikić i Vilim Matula.

Zagrebačka publika imat će priliku ponovno pogledati hit-predstavu Zijaha Sokolovića 'CABAres CABArei' (3. srpnja) te 'Zapadni kolodvor' autorice Ksenije Zec, priču o urbanim ljudima i usamljenosti koju pričaju klaunovi Jelena Lopatić i Ozren Grabarić (9. i 10. srpnja).

Više informacija o predstavama i festivalu potražite na internetskim stranicama.


Po dvije ulaznice za predstavu 'Balon' 2. srpnja osvojili su Lovorka Kučić i Višnja Rogošić.

Dvije ulaznice za predstavu 'Balon' 8. srpnja osvojila je Barbara Džeba.

Po dvije ulaznice za predstavu 'Zapadni kolodvor' 9. srpnja osvojile su Maria Musurliev Šop i Marija Bošković.

Po dvije ulaznice za predstavu 'Zapadni kolodvor' 10. srpnja osvojile su Biljana Birač i Marina Rajšić

Po dvije ulaznice za predstavu 'Preko Trnja do zvijezde' osvojili su Ivana Radan i Zvonko Benko

Po dvije ulaznice za predstavu 'Stones In His Pockets' osvojili su Marko Petrovčić i Vesna Riznić

Dvije ulaznice za predstavu 'Preko Trnja do zvijezda' osvojila je Gordana Milaković

Dvije ulaznice za predstavu 'Preko Trnja do zvijezda' 28. srpnja osvojila je Danijela Mlinarić.

Dvije ulaznice za predstavu 'Kontrabas' 29. srpnja osvojila je Ana Vrkljan Muraj

Dvije ulaznice za predstavu 'Kontrabas' 30. srpnja osvojila je Marina Šporčić.



Zbog najave obilne kiše i zahlađenja predstave 29. i 30. srpnja ('kontrabas') će se umjesto u Muzeju za umjetnost i obrt održati u Teatru EXIT, Ilica 208!
Predstava će početi s 15 minuta zakašnjenja, dakle u 21.15 sati! Sjedala u gledalištu nisu numerirana!

Ukoliko budete željeli ostvariti povrat novca to ćete moći učiniti na dan izvedbe od 19 sati na blagajnama Teatra EXIT i Muzeja za Umjetnost i obrt.

Radionica za djecu čiji su roditelji na predstavi održat će se u Bleiweisovoj 24, dvorišna zgrada (prostor je od Teatra EXIT udaljen cca.150 m)