nagradnjače

Vodimo vas iza kulisa kazališta Trešnja

04.04.2018 u 12:19

Bionic
Reading

Jedinstvena prilika za posjetitelje Gradskog kazališta Trešnja: zavirite iza kulisa, obiđite sve dijelove kazališta, upoznajte proces stvaranja kazališne predstave, osjetite čari i napore glumačkog poziva te naučite više o kazališnoj umjetnosti

U kazalištu Trešnja učenici osnovnih škola, na inicijativu svojih učitelja, mogu sudjelovati u programu pod nazivom U kazalištu o kazalištu. Cilj ovog programa je na zanimljiv i pristupačan način upoznati učenike s prostorom kazališta i procesom stvaranja kazališne predstave. Ovih proljetnih praznika program će se održati za sve zainteresirane koji žele upoznati kazalište.

Tijekom obilaska kazališta posjetitelji će moći naučiti o procesu stvaranja predstava od nastajanja teksta, čitaćih proba, proba u prostoru, nastanka kostima i scenografije, oblikovanja rasvjete i tona, tehničke i generalne probe do pretpremijere i premijere. Uz stručno vodstvo imat će priliku obići razne dijelove kazališta Trešnja, koji inače nisu dostupni javnosti, te upoznati tehničku opremu uz koju se stvara kazališna iluzija.

Posjetiteljima će biti na raspolaganju kazališni pojmovnik koji objašnjava sva kazališna zanimanja, kao i pojmove koji se u kazališnu koriste. Neki od posjetitelja imat će priliku osjetiti čari, ali i napore koje donosi posao glumaca.

Program je na rasporedu u petak, 6. travnja u 18 sati. Cijena ulaznice je 30 kuna, a namijenjen je svima starijima od devet godina.

Čitateljima tportala darujemo 1x2 ulaznice za jedinstveni program U kazalištu o kazalištu, koji će se održati u petak, 6. travnja u 18 sati u kazalištu Trešnja. Dobitnik je Gordana Gobac.