PISAC I MATEMATIČAR

Vladimir Tasić gostuje u Zagrebu

04.07.2012 u 14:33

Bionic
Reading

Ugledni srpski suvremeni pisac Vladimir Tasić, ujedno matematičar, 5. i 6. srpnja gostuje u Zagrebu. Tasić će u Booksi govoriti o svojem književnom djelu, dok će dan kasnije u MaMi održati predavanje pod naslovom 'Uloga matematike u svjetskoj revoluciji - Castoriadis vs. Badiou'

U Zagrebu će dva dana gostovati jedan od najvažnijih suvremenih srpskih pisaca Vladimir Tasić (rođen 1965. u Novom Sadu), koji od 1988. godine živi u Kanadi. Tasić je i matematičar te se u Kanadi bavi predavanjem matematike i interdisciplinarnim studijima.

U četvrtak 5. srpnja Vladimir Tasić gostuje u književnom klubu Booksa kao gost redovitog programa 'Od korica do korica', gdje će govoriti o svojoj osobnoj i književnoj geografiji, pogledima na suvremenu kulturu, jezik i povijest, ali i na odnose moći u globalnom književnom selu. Razgovor s Tasićem vodit će Miljenka Buljević, a počinje u 19 sati.

U petak 6. srpnja u Multimedijalnom institutu MaMa Tasić će pak održati predavanje 'Uloga matematike u svjetskoj revoluciji - Castoriadis vs. Badiou', u kojem će se osvrnuti na povezanost između stavova dvojice spomenutih mislilaca.

Vladimir Tasić smatra da je Badiouova knjiga 'Biće i događaj' kritički odgovor Castoriadisu i njegovom djelu 'Imaginarna institucija društva'. Predavanje započinje u 19 sati.