Ministarstvo kulture i medija

Više od 37 milijuna kuna za kulturnu infrastrukturu, najviše dobila Garešnica

06.04.2021 u 20:23

Bionic
Reading

Ministarstvo kulture i medija s više od 37 milijuna kuna sufinancirat će 211 programa u okviru Poziva za financiranje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za programe izgradnje, rekonstrukcije, adaptacije i opremanja kulturne infrastrukture

Ovim pozivom obuhvaćene su djelatnosti izgradnje, rekonstrukcije, adaptacije, opremanja, nabave informatičke opreme, računalnih usluga i programa, digitalizacije i opremanja kinoprikazivačke infrastrukture te prilagodbe kulturne infrastrukture za pristup osobama s invaliditetom i djeci i mladima s teškoćama u razvoju.

Ministarstvo kroz te djelatnosti osigurava namjenska sredstva za podršku razvoju kulturne infrastrukture i participacije u kulturnom životu. Od zaprimljenih 620 prijava sufinancirat će ih se 211 s ukupno 37.352.500 kuna.

Najveći iznos od 2,5 milijuna kuna odobren je Gradu Garešnici za rekonstrukciju Hrvatske knjižnice i čitaonice Đuro Sudeta. Savezu Čeha u RH odobreno je 2 milijuna kuna za rekonstrukciju i dogradnju Češkog kulturnog centra, a Muzeju Brodskog Posavlja 1,6 milijuna kuna za adaptaciju zgrade Magistrata i izgradnju nove zgrade Muzeja.

Gradu Delnicama odobreno je 1,4 milijuna kuna za opremanje Narodne knjižnice i čitaonice Delnice. Po milijun kuna odobreno je za 3. fazu radova na rekonstrukciji Kuće senjskih književnika (palača Vukasović), za izgradnju Interpretacijskog centra i depoa Muzeja Turopolja (Velika Gorica), za stalni postav Gradskoga muzeja Drniš (VIII. faza radova) te Muzeju općine Jelsa za uređenje interijera zgrade Vinogradsrske zbirke u Pitvama.