OD 18. DO 21. LIPNJA

Više od 120 umjetnika ove godine na Boutique Art Fairu u Laubi

01.06.2020 u 15:38

Bionic
Reading

Treće izdanje izložbeno-prodajnog sajma Boutique Art Fair, 'Nesvrstani', na kojoj će se ponuditi umjetnine 12 galerija i 20 samostalnih umjetnika, održat će se od 18. do 21. lipnja u Laubi - Kući za ljude i umjetnost

'U nepredvidivim vremenima kao što današnja, kada socijalna distanca postaje svakodnevnica, umjetnost i umjetnička djela, osim što su trajna vrijednost, pokazali su se kao neiscrpan izvor kreativne stimulacije i čovjekove mentalne stabilnosti', ističe se u najavi.

'Preplavljeni smo virtualnim kulturnim sadržajem koji uključuje brojne virtualne izložbe, ali ništa ne može nadmašiti iskustvo neposrednog kontakta s vrhunskim umjetničkim djelom', dodaje se.

Fokus dosad najbogatijeg programa Boutique Art Faira bit će stoga na izložbeno-prodajnim aktivnostima s ukupno više od 120 zastupljenih umjetnika.

Izbor donosi Laubinu selekciju mladih rastućih umjetnika, bečku i ljubljansku galeriju, koje se po prvi puta predstavljaju u Hrvatskoj te 10 privatnih galerija od kojih svaka sa svojim odabirom daje pogled na aktualnu umjetničku scenu.

Iz Laube su izvijestili i da je Lonac, jedan od najznačajnijih regionalnih street art autora u preuređenom dvorištu LAUBE započeo je slikanje novog murala kao u najvažniji zagrebački kulturni događaj ljetne sezone.