sopranistica za ravnateljicu

Vijeće šibenskoga HNK poduprlo Neru Gojanović-Kljajić

24.08.2011 u 10:39

Bionic
Reading

Kazališno vijeće šibenskoga HNK na današnjoj je sjednici jednoglasno poduprlo Neru Gojanović-Kljajić kao kandidatkinju za ravnateljicu tog kazališta, a taj će prijedlog iznijeti gradskim vijećnicima na sljedećoj sjednici Gradskoga vijeća, doznaje se od šibenske Gradske uprave.

Glasovalo je pet od sedam članova Kazališnog vijeća budući da su Nera Gojanović-Kljajić i Oriana Kunčić prijavljene kao kandidatkinje za ravnatelja šibenskoga HNK pa nisu mogle glasovati.

Ovo je treći natječaj za ravnatelja šibenskoga HNK. Prvi je natječaj propao zbog isteka mandata Kazališnom vijeću, a drugi nedavno jer je odabrani ravnatelj Marko Torjanac odbio preuzeti tu dužnost zbog neslaganja s Gradskom upravom u vezi sa sustavom gradske riznice pod koju, zbog financijske kontrole, potpada i šibenski HNK. Prije toga Gradsko je vijeće odbilo imenovati Senku Bulić obnašateljicom dužnosti ravnateljica šibenske kazališne kuće.

Na posljednji natječaj za ravnatelja pristiglo je pet molbi, a pošto je jedna odbijena kao nepotpuna, Kazališno vijeće biralo je među programima koje su priložili Šime Bubica, Aleksandro Damiani, Nera Gojanović-Kljajić i Oriana Kunčić.