HNK SPLIT

Vijeće jednoglasnom odlukom odabralo Mucala

Bionic
Reading

Jednoglasnom odlukom kazališnog vijeća HNK Split vršitelj dužnosti intendanta Duško Mucalo odabran je kao najbolji kandidat te će biti predložen Gradu

Rok za prijave na četvrti natječaj za izbor intendanta HNK Split istekao je krajem ožujka ove godine, a programe su, uz Duška Mucala, trenutnog vršitelja dužnosti intendanta tog kazališta, prijavili violinistica Majda Goluža i prof. Helena Perčić.

Kazališno vijeće u sastavu: Sanja Erceg Vrekalo, Branka Papak, Sanja Quien, Joško Čelan i Marko Pecotić, proučilo je njihove programe te su kao najadekvatnijeg kandidata odabrali Duška Mucala. Po mnogima nimalo začuđujuću odluku Vijeće će proslijediti gradskom Odboru za izbor i imenovanja i o intendantu će se glasovati na jednoj od idućih sjednica Gradskog vijeća, piše Slobodna Dalmacija.

Konačnu odluku donijeti će ministar kulture Jasen Mesić koji ima rok od 60 dana da izabranika potvrdi ili odbije, a ukoliko se ne oglasi, prema Zakonu o kazalištu njegova šutnja tumači se kao davanje suglasnosti.