NAGRADNJAČA

Večer flamenca u HNK-u Zadar - dobitnici

14.04.2010 u 11:02

Bionic
Reading

U utorak, 20. travnja, u HNK-u Zadar na programu je večer flamenca uz Antonija Kika Ruiza, jednog je od najzanimljivijih predstavnika suvremenog flamenca. Tportal.hr ovom prilikom poklanja najbržim čitateljima ulaznice za koncert (2 puta 2)

U neprestanoj potrazi za novim zvukom, Kiko Ruiz osmislio je vlastiti pristup španjolskoj glazbi. Svira od svoje devete godine, usavršavao se u Sevilji u radionici Manola Sanlucara, koji ga je pored gitarističke tehnike rumberosa uveo u filozofiju ovog glazbenog oblika. Godine 1992, nadmoćno je pobijedio na međunarodnom gitarističkom natjecanju u Nimesu, dobivši mogućnost nastupiti s legendom flamenca, pjevačem Camaronom de la Islom i gitaristom Tomatitom.

Karijeru nastavlja u skupini El Duquende in Pele y Los Chicos, u čiji repertoar ugrađuje vlastite skladbe te diskografskim prvijencem 'Cuerda y Madera'. Godine 2000, započinje suradnju s virtuozom Renaudom Garcia-Fonsom, baskijskim basistom s kojim objavljuje tri albuma i obilazi sve kontinente. Kiko Ruiz 2005. objavljuje svoj najpoznatiji uradak, 'Cachito De Vida', a nedavno je izdao album 'Tandem' s indijskim pjevačem Ravijem Prasadom.

Po dvije ulaznice osvojili su:

Mladen Krečak
Suzana Botica

Tportal Hr on Facebook