NADREALNO

Uskoro tri nova filma o Salvadoru Dalíju

07.11.2008 u 12:00

Bionic
Reading

O poznatom španjolskom slikaru snimljeni su brojni filmovi, a u nekima je i sam sudjelovao. Trenutačno se snimaju tri filma o Dalíjevu životu, a u ulozi slikara stiliziranih brkova bit će Antonio Banderas, Al Pacino i Robert Pattinson

Antonio Banderas pregovara za ulogu Salvadora Dalíja u biografskom filmu 'Dalí' britanskog redatelja Simona Westa, poznatog po filmu 'Lara Croft: Thomb Raider'. Al Pacinoglumit će slikara u filmu 'Dalí & I: The Surreal Story', dok ćenaslovnu ulogu u 'Little Ashes', posvećenom mladim Dalíjevim danima,igrati Robert Pattinson.U središtu pozornosti medija je Banderasova inačica filma, u kojoj ćenadrealistički umjetnik biti prikazan, tvrde, kao ekscentrik, kakav jei bio u životu. Radnja se vrti oko njegova neobičnog života i vremenaprovedenog sa životnom družicom Galom. Snimat će se u Španjolskoj iVelikoj Britaniji.Posljednji film o Dalíju snimljen je 2005. 'The Death of Salvador Dalí'režirao je Delaney Bishop, a naslovne uloge tumače Salvador Benavides kao Dalí i Dita Von Teese kao Gala.

Ovo nije prvi slučaj da filmaši istovremeno rade na temelju iste priče.Najnoviji slučaj zbio se ljetos kad su najavljena dva filma o Sherlocku Holmesu, jedan Madonnina bivšeg, redatelja Guya Ritchieja, a drugi sa Sachom Cohenomu glavnoj ulozi. Britanski mediji tada su komentirali da zasigurnopostoji interes za Sherlockom, no postoji li interes i za dvojicomodjednom?