4. srpnja

Uskoro premijera nove predstave Zagrebačkog kazališta mladih, Monovid-19 u režiji Anice Tomić i dramaturgiji Jelene Kovačić

30.06.2020 u 16:56

  • +12

Monovid-19 u režiji Anice Tomić i dramaturgiji Jelene Kovačić

Izvor: Promo fotografije / Autor: Marko Ercegović/ZKM

Bionic
Reading

Tekst predstave čini 19 monologa autori kojih su 19 hrvatskih dramatičarki i dramatičara: Ivana Vuković, Tomislav Zajec, Nina Mitrović, Ivan Penović, Rona Žulj, Katja Grcić, Mirna Rustemović, Goran Ferčec, Luka Vlašić, Jasna Jasna Žmak, Dina Vukelić, Ivana Sajko, Dubravko Mihanović, Espi Tomičić, Olja Lozica, Beatrica Kurbel, Vedrana Klepica, Tena Štivičić i Dino Pešut

Predstava za koju se ideja rodila tijekom karantene uzrokovane pandemijom covida-19 prilagođena je posebno epidemiološkim mjerama te se odvija kao šetnja prostorima ZKM-a, dok se u svojoj izvedbenoj formi konceptualno razdvaja na tri narativne linije od kojih svaka okuplja šest monologa, dok je sedmi monolog zajednički svim pričama. Na taj se način u prostorima ZKM-a u jednoj večeri odigravaju tri različite predstave (Proljeće naše zlovolje, Europa gleda seriju i razmišlja o…, Tzv. nježniji spol), koje prate tri različite publike od kojih svaka broji maksimalno 13 gledatelja. Svaki monolog igra se na drugoj lokaciji, dok publika zajedno sa ZKM-ovim glumcima nanovo otkriva potencijalna mjesta izvedbe.

Uskoro na sceni: Monovid-19. 19 pisaca, 3 predstave, 3 publike. Premijera 4. srpnja, reprizne izvedbe od 5. do 10. srpnja. Kupi ulaznice odmah – www.zekaem.hr #HoćešLiDoći?

Objavljuje Zagrebačko kazalište mladih u Četvrtak, 18. lipnja 2020.

Monovid-19 je predstava o ponovnom susretu publike i kazališta, o ponovnom osvajanju njegovih prostora, o tome zašto su nam njegove zatvorene dvorane nedostajale, no ona istovremeno progovara i o dominantnim politikama Amerike i Europe, o zamkama patrijarhata, o našim strahovima, nadanjima i neodgovorenim pitanjima, ali i o našoj spremnosti da se svemu, pa i u vremenima krize, dobro nasmijemo.

Tportal ekskluzivno vam donosi prve fotografije i najavni video predstave.

Više informacija o predstavi i detaljan raspored izvedbi potražite na webu ZKM-a.

Publika se vraća u kazalište.

#hoćešlidoći?