SAJAM KNJIGA I UČILA

Uskoro počinje Interliber: Evo što vas na njemu očekuje ove godine

29.10.2018 u 11:40

Bionic
Reading

U svom 41. izdanju Međunarodni sajam knjiga i učila Interliber održava se od 13. do 18. studenoga na Zagrebačkom velesajmu, tradicionalno u paviljonima 5 i 6 u kojima će se predstaviti više od 300 izlagača. Osim knjiga najrazličitijih žanrova i za sve uzraste, popratni sajamski program uključuje druženja s autorima, čitaonice, aukcije, kvizove i stručna predavanja, a novost je Sajam svjetskog obrazovanja na kojemu će se svi zainteresirani moći informirati o školovanju i jezičnim tečajevima u inozemstvu

'Brojni naslovi svjetski poznatih bestselera i književne spisateljske zvijezde, najopsežnija ponuda stručne i poslovne literature, udžbenika i ostalih pomagala za učenje te mnoštvo knjiga za najmlađe samo su komadić slasnog kolača koji se nudi na najboljem književnom sajmu u okruženju', navodi se u najavi 41. Interlibera na kojemu će u paviljonima 5 i 6 biti oko 300 izlagača.

U popratnom programu posjetitelje očekuju i predstavljanja novih knjiga domaćih i inozemnih autora, druženja i razgovori s književnicima, čitaonice i radionice, dodjela književnih nagrada, aukcije starih knjiga, kvizova, glazbeni programi, kao i stručni susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, okrugli stolovi i panel rasprave.

  • +37
Interliber 2017. Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

O ozbiljnim književnim temama raspravljat će se u 'Premium programu' koji će ugostiti i inozemne pisce, a uređuju ga eminentni urednici hrvatske književne scene, navode organizatori Interlibera dodajući kako nastavljaju i s edukativno-zabavnim programima za djecu.

'U školici 'Znanstvenog kvarta' naši najmlađi posjetitelji družit će se sa znanstvenicima i zabavljati uz edukativne pokuse, a učenici osnovnih i srednjih škola natjecat će se u kvizovima znanja HIGH FIVE. Na Interliber će ove godine pohrliti i najbolji hrvatski kvizaši radi Ekipnog državnog prvenstva.'

Inteliber je uključen i u 'Knjigodar', akciju darivanja knjiga školskim knjižnicama Hrvatske udruge školskih knjižničara, u kojoj se putem natječaja svake godine popunjava knjižni fond odabrane školske knjižnice, s ciljem podizanja svijesti o njihovoj važnosti za izgradnju društva znanja.

  • +21
Najprodavanije knjige na Interliberu 2017. Izvor: Promo fotografije / Autor: Fraktura

Ruska Federacija za Interliber priprema bogat program prezentacija, a izdvajamo okrugli stol 'Slavenska književnost kao čimbenik razvoja mentalne ekologije u svijetu', navodi se u najavi.

Novost na ovogodišnjem Interliberu je World Education Fair - Sajam svjetskog obrazovanja koji se održava 16. i 17. studenog u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. Na njemu će srednjoškolci i studenti, ali i njihovi roditelji i drugi zainteresirani za obrazovanje u inozemstvu imati priliku susresti se s predstavnicima i profesorima brojnih inozemnih sveučilišta, privatnih srednjih škola i centara za učenje stranih jezika iz Velike Britanije, Nizozemske, Danske, Švicarske, Austrije, Poljske i drugih. Tijekom WEF-a svi posjetitelji će imati priliku i poslušati zanimljive radionice i predavanja na temu obrazovanja u inozemstvu, ali i ostvariti popuste na jezične tečajeve i saznati kako doći do dobrih stipendija, stoji u najavi.