počinje 20. lipnja

Uskoro jubilarni 30. JazzTimeRijeka festival

09.06.2021 u 11:23

Bionic
Reading

Riječki internacionalni jazz festival, JazzTimeRijeka, svoje će trideseto izdanje održati od 20. do 22. lipnja na Trgu Riječke rezolucije

Rijetki su festivali u Hrvatskoj, regiji pa i u svijetu koji se mogu pohvaliti kontinuiranim djelovanjem tijekom tri desetljeća. JazzTimeRijeka jedan je od takvih festivala koji od svojih početaka, velikim trudom organizatora i zaljubljenika u ovaj glazbeni izričaj, svake godine privlači sve više publike i širi svoj utjecaj među novim generacijama jazz glazbenika, stoji u priopćenju.

Ove će se godine JazzTimeRijeka održati od 20. do 22.lipnja na Trgu Riječke rezolucije. Detalji o izvođačima i satnica nastupa biti će objavljeni u sljedećim danima. U jubilarnu festivalsku godina JazzTimeRijeka ušao je sa novim vizualnim identitetom, djelom Črčke Designa. Tu je i serija video intervjua sa glazbenicima koji su sudjelovali na festivalu, neki od njih i od samih početaka.

Kroz sve ove godine festival nije izgubio svoj duh i svježinu, a svakom novom godinom organizator festivala, G.I.S d.o.o., osluškuje svjetske trendove u promociji jazz glazbe i implementira ih u svoj rad, te time izdvaja JazzTimeRijeka od sličnih festivala u Hrvatskoj i regiji.

'JazzTime je neka vrsta kičme u strukturi riječkog jazza, glavni brand i centralni godišnji jazz događaj protekla tri desetljeća', tvrdi Ivan Šarar, pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke za Novi List. 'Teško mi je reći što znači za ugled grada i kvalitetu života, a da to ne zazvuči pretenciozno, ali u svakom slučaju postojanje festivala u ovako ozbiljnom kontinuitetu pokazuje trajnu odluku svih bitnih partnera festivala da je živa riječka i kvarneska jazz scena nešto što je Riječanima važno'.