MEĐUKULTURALNI DIJALOG

UNESCO u Veneciji organizira koncert za mir

26.03.2009 u 09:05

Bionic
Reading

UNESCO organizira koncert za mir koji će se održati u kazalištu La Fenice u Veneciji 20. travnja ove godine, a kojemu je cilj glazbom potaknuti međukulturalni dijalog kako bi se ostvarilo pomirenje.

Događaj će okupiti UNESCO-ve umjetnike za mir i 50 glazbenika koji će predstavljati četiri različite vjeroispovijesti, 12 zemalja i kultura iz Hrvatske, Makedonije, Belgije, Italije i Sirije, priopćeno je iz UNESCO-a.

Svi su se rado odazvali na poziv UNESCO-a da nastupe zajedno i pokažu da "glazba ne poznaje granice, da je potencijal iznad razaranja kojim se gradi most međusobnog razumijevanja i dugotrajnog mira", piše u priopćenju UNESCO-va regionalna ureda za znanost i kulturu u Europi izdanom u Veneciji.

Počasna gošća bit će UNESCO-ova ambasadorica dobre volje, talijanska glumica Claudia Cardinale.

"UNESCO promovira ovaj dobrotvorni koncert radi poticanja aktivnosti i projekata vezanih uz međukulturalni i međureligijski dijalog te radi procesa izgradnje mira u jugoističnoj Europi", piše u priopćenju.

Venecija, grad povijesno poznat tijekom stoljeća kao raskršće različitih kultura i religija, priređivanjem ovog događaja podržava UNESCO-ov apel za promoviranjem dijaloga i pomirenja.

UNESCO-ov koncert za mir organizira se u suradnji s gradom Venecijom i Republikom Makedonijom.