U 44. GODINI

Umro pisac Aljoša Antunac

08.08.2011 u 16:27

Bionic
Reading

U 44. godini preminuo je pisac kojeg ste mogli pratiti preko tekstova objavljivanih u književnim časopisima, a iza njega ostaju dva objavljena romana i jedan u rukopisu koji na jesen izlazi u izdanju Konzora

Aljoša Antunac rođen je 1967. u Šibeniku gdje je pohađao osnovnu i srednju školu. Godine 1991. i 1992. proveo je na ratištu šibenskoga zaleđa u sastavu Zbora narodne garde i Hrvatske vojske.

Devedesetih godina u Zagrebu završava Višu informatičku školu. Prvi prozni tekst, izvatke iz romana 'Neka vrsta ljubavi', objavljuje u časopisu Libra Libera 2002. godine. Potom objavljuje u zborniku 'Sve priče', a u zbirci 'Queer priče' 2004. objavljena mu je priča koja je nastala kao rezultat književnog natječaja organiziranog za područje nekoliko zemalja u regiji. Iste godine urednica Irena Lukšić odabrala je nekoliko odlomaka romana 'Poslije zabave' i objavila ih u časopisu karlovačkog ogranka Matice Hrvatske.

U tjedniku Zarez 2006. objavio je prijevod pjesama američkog pjesnika, dobitnika PEN-ove nagrade i kažnjenika osuđenog na smrt, Stephena Waynea Andersona. 'Libra Libera' 2006. objavljuje prvo izdanje 'Poslije zabave'. Izdavačka kuća Konzor 2007. godine objavljuje oba Antunčeva romana (reprint 'Poslije zabave') i 'Neka vrsta ljubavi'. Ista će izdavačka kuća do jeseni otisnuti Antunčev posljednji roman 'Tamo gore, iznad, tamo su šine'.

Aljoša Antunac je bio zaposlen u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici kao informatičar.

Živio je u Zagrebu.

Pročitajte neobjavljenu priču