100% POVEĆANJE POTENCIJE

Umjetnica inspiraciju pronalazi u spamu

05.01.2009 u 13:00

Bionic
Reading

Lijekovi koji jamče vrhunski seksualni život i besprijekorne replike skupocjenih satova samo su neki od artikala o kojima nas svakodnevno informiraju neželjeni e-mailovi. No umjetnica Linzie Hunter je mjesto iritacije, u spamu pronašla inspiraciju

Iako su spamovi za većinu ljudi tek nametnici koji napadaju virtualne sandučiće, umjetnica Linzie Hunter u mnogobrojnih internetskim promidžbenim lecima pronašla je inspiraciju za svoje najnovije radove. Naslove ili promidžbene slogane koje uoči čitajući svoju neželjenu poštu ručno ispisuje na tipografski posebno dizajnirane razglednice i plakate. Ovih dana, izdala je i knjigu razglednica pod nazivom 'Secret Weapon:30 Hand-painted postcards'. Nadahnuće za naslov djela pronašla je u spamu jedne farmaceutske kompanije koja sloganom 'ovo tajno oružje dat će više snage tvom malenom vojniku' nudi lijek za potenciju. Budući da većinu promidžbenih mailova čini upravo šarolika paleta takvih lijekova, među njezinim umjetninama mjesto su pronašli i slogani 'nema velikog razloga da ostaneš mali gubitnik' i 'postanem li veći, završit ću u cirkusu'.

Kreativna umjetnica Linzie Hunter obećala je da će se pozabaviti i političkim elektroničkim samoreklamama, a s obzirom na to da je sposobnošću da smeće pretvori u umjetnost stekla brojne poklonike, mnogi joj predlažu da inspiraciju potraži u političkim kampanjama izvan interneta.