SAMO KULTURNO, MOLIM

Ukinuta emisija 'Pola ure kulture', Kamenski dobiva novu

12.09.2015 u 12:14

Bionic
Reading

Jedna od najdugovječnijih emisija o kulturi Hrvatske radiotelevizije 'Pola ure kulture' skinuta je s programa, a njezina dugogodišnja urednica Branka Kamenski angažirana u novoj emisiji 'Samo kulturno, molim'

Uz Branku Kamenski, urednici nove emisije su Dražen Ilinčić, Ivana Antunović Jović i Gordan Nuhanović, a na njoj će raditi i novinari Ivona Haller i Aleksandra Kovačić, doznaje tportal.hr od HRT-a. Redatelj je Luka Čurčić.

'Samo kulturno, molim' emisija je magazinskog tipa čijih će 40 minuta trajanja biti ispunjeno prilozima o aktualnim događajima u kulturi, kulturnoj politici i fenomenima u umjetnosti, a bit će tu i stalne rubrike kao što je top-lista najčitanijih knjiga u bibliotekama, komentator mjeseca te vijesti iz Hrvatske i inozemstva.

O aktualnim temama vodit će se i razgovor u studiju s nekoliko sugovornika.


Podsjetimo, o ukidanju emisije 'Pola ure kulture', najdugovječnije HTV-ove emisije o kulturi, pisalo se još u svibnju prošle godine.

S HTV-a su nam tada potvrdili da je raspisan natječaj za koncept nove emisije koja bi trebala zahvatiti najširu publiku. Gordana Mrđen, tadašnja glavna urednica HTV 1, nije isključivala mogućnost i da 'Pola ure kulture' doživi rebrending i ide dalje.

Emisija je ipak dočekala prošlu jesen na Prisavlju, a novom emisijom HRT je odlučio zamijeniti 'Pola ure kulture' u nadolazećoj jesenskoj shemi.

'Samo kulturno, molim' bit će emitirana srijedom na prvom programu HRT-a, a prvu emisiju možete pogledati 30. rujna u 20.50 sati.