T. WILLIAMS U RIJECI

Uhvatite posljednji 'Tramvaj'

28.10.2009 u 11:56

Bionic
Reading

Predstava riječkog HNK Ivana pl. Zajca 'Tramvaj zvan žudnja' posljednji je put u ovoj sezoni na programu. U režiji poznatog sarajevskog redatelja Dine Mustafića odigrana je 13 puta, a dosad ju je pogledalo gotovo 7.000 posjetitelja

Glasovita je to priča o razapetosti između snova i stvarnosti, o sukobu između slabih i jakih, o slomljenoj ženi koja želi jedino ljubav i koja je autoru Tenneseeju Williamsu donijela slavu.

Komad se igra u našem vremenu opterećenom okrutnošću i novim vrijednosnim skalama gdje se ljubav, duhovnost i plemenitost doimlju kao sistemska greška društva. Blanche je u našoj interpretaciji osoba koja ne može živjeti bez ljubavi, izjavio je autor čija drama i nakon više od pola stoljeća korespondira sa suvremenošću.

U ulozi izgubljene Blanche DuBois nastupa glasovita Mirjana Karanović, jedna od najcjenjenijih i najutjecajnijih glumica s područja bivše Jugoslavije, a uz nju su i glumačke zvijezde Alen Liverić kao Stanley Kowalski i i Lucija Šerbedžija u ulozi Stelle te Žarko Radić kao Mitch. Istaknuti sretni glumački četverolist u sjajnom riječkom kazališnom uprizorenju 'Tramvaja zvanog žudnja' donosi impresivne glumačke interpretacije.

Ostale uloge igraju Predrag Sikimić, Anastazija Balaž Lečić, Tanja Smoje, Jasmin Mekić, Nenad Vukelić i Marina Bažulić.

Autorsku ekipu čine dramaturginja Željka Udovičić, scenograf Dragutin Broz, kostimograf Dalibor Vitas, koreograf Mark Boldin. Izbor glazbe potpisuje Dino Mustafić, a oblikovanje svjetla Boris Blidar.

Posljednja predstava bit će izvedena 2. studenog, 2009. u 19.30 sati.