GALERIJA SIVA

U Zagrebu otvorena izložba 'VK' riječkog umjetnika Brune Butorca

25.03.2021 u 23:05

Bionic
Reading

Autonomni kulturni centar otvara u zagrebačkoj galerija Siva u četvrtak izložbu 'VK (vaterpolski klub)' mladog riječkog umjetnika Brune Butorca

Kako se napominje u najavi, izložba nastaje intervencijom čovjeka koji se u slobodno vrijeme zabavlja kolažima, a rad se gradi spontano, kombinacijom međuodnosa svijetla i sjena i njihovom repeticijom.

"Kroz igru, radovi predstavljaju sposobnost kolaž-tehnike koja od pronađenih fotografija gradi nove kompozicije. Spajajući dijelove raznih crno-bijelih fotografija slažu se fragmenti novih priča", dodaje se.

Iz galerije kažu da je to "bez filozofiranja pravi dječji eksperiment".

Osim izloženih radova, biti će predstavljen i fanzin, kojega se može nabaviti donacijom od koje su sredstva namijenjena beogradskom alternativnom kulturnom centru Matrijaršiji koji je stradao u požaru.

Bruno Butorac (Rijeka, 1997.) urednik je fanzina (Nula negativ, Drumzin)i tekstova o istraživanju fanzinske građe fanzina “Revizor“ naziva (Rijeka fanzina) za Fondaciju za nauk i umjetnost "Revizor“ iz Bihaća. Bavi se umjetnošću, kombinira i eksperimentira s fotografijom, tiskom, kolažem, dizajnom.

Njegova izložba u galeriji Siva (Medika) bit će otvorena do 31. ožujka. Sukladno situaciji ulaz u galeriju ograničen je na 10 ljudi uz obavezno nošenje maski.