poezija i svirka by Mario Kovač

U Superstuff art Storeu: Poetsko izložbeni događaj povodom Festivala ljubavne poezije Vrazova Ljubica

06.06.2022 u 13:29

Bionic
Reading

U Superstuff art Storeu (Perkovčeva 7, Samobor) 7. lipnja u 18 sati održat će se poetsko izložbeni događaj povodom Festivala ljubavne poezije Vrazova Ljubica. Kako se već 30 godina pjesnici svake godine okupljaju u Samoboru, Vrazova Ljubica postala je jedna od značajnijih pjesničkih kulturnih manifestacija u Hrvatskoj, a Samobor pretvorila u grad pjesnika

'Bili smo izuzetno počašćeni pozivom Pučkog otvorenog učilišta u Samoboru da sudjelujemo s dijelom programa. Dali su nam otvorene ruke da smislimo program pa smo pozvali Maria Kovača u režiju a on još nije otkrio sve detalje, no sigurno je jedno - čitat će poeziju po svom izboru na temu Ljubavi. Moglo bi tu svašta biti', najavljuju iz Superstuff art Storea.

Pored same poezije koja je centralni događaj, će se održavati izložba otvorenog tipa s lokalnim umjetnicima koji su se odazvali na njihov poziv, a pozvali su sve koji žele donijeti nešto na temu Ljubavi u njihovo dvorište. Izložba je na pola postavljena a odazvao se veliki broj lokalnih umjetnika odazvao. Izuzetno ih, kažu, veseli odaziv Centra za odgoj i obrazovanje Lug koji će također donijeti umjetnine stvarane ručicama štićenika.

Program pod nazivom Ljubav nakon kolere u sklopu pjesničkih književnih susreta se od 1990. godine održavaju u Samoboru, u spomen na Julijanu Cantilly (1812.-1842.) znamenitu samoborsku Ljubicu i vječnu ljubav poznatog hrvatskog pjesnika-ilirca Stanka Vraza (1810. – 1851.).