hvaljena predstava

U subotu i nedjelju: Huddersfield u režiji Renea Medvešeka

26.11.2020 u 14:15

Bionic
Reading

Huddersfield, prema sada već kultnom tekstu Uglješe Šajtinca i u režiji Renea Medvešeka, je predstava koja plijeni svojom ljudskošću i kazališnom poetikom

Huddersfield donosi nadasve zanimljivu priču o generaciji tridesetogodišnjaka koji traže svoje mjesto pod suncem. U odnosu na Lijepu našu čak im se i kišovito jorkširsko predgrađe Huddersfield čini obećanom zemljom. Upravo iz te zemlje vraća se jedan od junaka ove predstave, i svojim povratkom otvara nikad riješena pitanja iz vremena za koje su svi mislili da je davno zaboravljeno', stoji u priopćenju.

'Vidiš, meni Huddersfield zvuči sunčano' – u toj jednostavnoj rečenici, koju negdje pri kraju drame izgovori jedan od njezinih protagonista, smješten je čitav, brutalan ali nevjerojatno porozan, svijet ovog iznimnog komada o nemogućnosti donošenja životnih odluka, o potrazi za domom, srećom, smislom. Mračna i dirljiva, Huddersfield je ujedno i nevjerojatno duhovita predstava u kojoj će vas oduševiti i izbor glazbe. Predstavu nosi snaga glumaca mlađe generacije od kojih su neki već afirmirane glumačke zvijezde: Adrian Pezdirc, Dado Ćosić, Mateo Videk, Ugo Korani te Tina Orlandini, a izvrsne su uloge dali i dugogodišnji članovi ZKM-ovog ansambla Damir Šaban i Filip Nola.