glazbena poslastica

U sklopu programa 20. sezone kazališta Ulysses: Putokazi na Velikom Brijunu

11.08.2020 u 12:58

Bionic
Reading

Riječki zbog putokazi nastupit će u petak, 14. kolovoza na Velikom Brijunu, gdje će u sklopu programa 20. sezone kazališta Ulysses predstaviti svoj novi album 'Meandri'

Koncert će se održati u dvorištu Etnografskog muzeja na Velikom Brijunu, u organizaciji kazališta Ulysses.

Kako se ističe u najavi, jedinstvena glazbena pojava koja već punih 36 godina iz albuma u album, iz generacije u generaciju, kroz više od 400 pjevača hrabro istražuje i promišlja glazbu izvan okvira, Putokazi su na svojem 14. po redu albumu odlučili 'zagrebati najdublje'.

'Dosljedni sebi, uronili smo u novi projekt od Početka do Smrti. Skladbe u 'Meandrima' Putokaza su putovanja koja izmjenjuju tijek, korita Rječine, oštro i krivudavo s promjenama pravca, ali uvijek s konačnim ciljem', ističu Putokazi o novom projektu. Glasovnu izvedbu pjevača Putokaza u 'Meandrima' prate autohtoni žičani instrumenti i udaraljke u tradicionalnim ritmovima Primorja, Hrvatske, ali i svih strana svijeta u jedinstvenoj cjelini koja pršti vrhunskom izvedbom.

Scenski pokret osmislio je koreograf Benjamin Hrupački, a styling pjevača stilisti Igor Dobranić i Tajči Čekada. Autorica je Miranda Đaković, instrumentalne aranžmane postavili su Zoran Majstorović i Iztok Turk.