'ljepota lažnog sjaja'

U sklopu 'Art Fair Zagreba' do nedjelje je na Velesajmu izloženo 30 krivotvorenih slika renomiranih hrvatskih i stranih umjetnika

22.10.2021 u 16:39

Bionic
Reading

U sklopu međunarodnog sajma namještaja AMBIENTA održava se 'Art Fair Zagreb', umjetnički sajam na kojem je atrakcija izložba krivotvorina Muzeja policije

Od 21. do 24. listopada u 5. paviljonu Zagrebačkog velesajma održava se 'ART FAIR ZAGREB' u sklopu 'Ambiente', međunarodnog sajma namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije.

Na sajmu je izložena i popularna izložba krivotvorenih umjetnina 'Muzeja policije' - 'Ljepota lažnog sjaja'.

Treći po redu 'ART FAIR' tako, pored umjetnina slikara, kipara i fotografa donosi i krivotvorene slike te druge umjetnine, potpisane imenima renomiranih domaćih i stranih autora. Ta je izložba svojevrsna atrakcija sajma i dobila je centralnu poziciju.

'ART FAIR ZAGREB' je, inače, događaj koji okuplja veliki broj posjetitelja, ljubitelja umjetnosti i trgovaca umjetninama te je središnje mjesto susreta, upoznavanja i prezentiranja djela suvremene i moderne likovne umjetnosti i antikviteta.

Jedan od ciljeva sajma je, javljaju organizatori, i upozoriti na crno tržište umjetninama te pružiti savjete građanima na što trebaju obratiti pozornost prilikom kupovine umjetnine kako ne bi postali žrtve prijevare. Na sajmu koji se održava do nedjelje, 24. listopada, osigurane su sve potrebne sigurnosne mjere prema uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Stožera civilne zaštite Grada Zagreba te je za ulaz potrebno posjedovati EU digitalnu Covid potvrdu ili negativni test.

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje, a radno vrijeme sajma je od 10-19 sati.