IZLOŽBA U ŠIBENSKOM HNK

Od Festivala djeteta 1958. do Međunarodnog dječjeg festivala 2018.

21.06.2020 u 19:08

Bionic
Reading

Izložba Stanka Ferića 60., ali i prva narativna izložba fotografija "Od Festivala djeteta do Međunarodnog dječjeg festivala 1958.-2018.“ otvorena u nedjelju u Hrvatskome narodnom kazalištu u Šibeniku

Na otvorenju su bili ravnatelj HNK u Šibeniku Jakov Bilić, kiparica i kostimografkinja Sara Lovrić Caparin, ravnateljica Državnog arhiva u Šibeniku Nataša Mučalo te Ivo Kuzmanić, redatelj dokumentarnoga filma 'Međunarodni dječji festival u Domovinskom radu 1991. - 1995.', priopćio je šibenski Međunarodni dječji festival (MDF).

'Izložba fotografija o Festivalu u zadnjih 60 godina može se pogledati na daskama koje život znače u šibenskom kazalištu', izjavio je Jakov Bilić.

Poručio je kako je izložba puna simbolike te poziva odrasle da dovedu svoju djecu i unuke na izložbu na kojoj se mogu pronaći na fotografijama i da im pokažu kako se nekada radilo na Festivalu.

'Pozornica se posebno uredila te ima i mjesto za nove fotografije za neke nove buduće prošlosti', rekao je Bilić.

Osim ove izložbe, ove nedjelje u Šibeniku otvorile su se i izložbe 'Najbolje od nas' u Muzeju grada Šibenika i 'Kad se male ruke slože…' u Staroj gradskoj jezgri koje se sastoje od više od 600 radova učenika iz Šibenika i Šibensko-kninske županije te iz Zagreba, Velike Gorice, Belišća, Rijeke i drugih.