'TRG SVETE BARBARE DJECI'

U Rijeci djeca dobivaju trg na kojemu će se družiti i čitati knjige i slikovnice

05.02.2020 u 14:56

Bionic
Reading

U Rijeci se 7. veljače 2020. godine u 11 sati, u sklopu projekta 'Trg svete Barbare djeci' koji provodi Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić, otvara novouređeni Trg Svete Barbare. 'Trg svete Barbare djeci' dio je programa Civilne inicijative u okviru projekta Europske prijestolnice kulture

Na Trgu su postavljene klupice za čitanje, vaze s biljem te ormarić s knjigama i slikovnicama za posudbu ili razmjenu. Djeca će na Trgu moći posuditi knjige i slikovnice i vratiti ih nakon čitanja, moći će ih i pročitati na klupici postavljenoj na trgu ili umjesto njih u ormarić staviti svoje knjige koje više ne čitaju. Trg Svete Barbare je uređen kao mjesto na kojem će se održavati radionice s djecom na otvorenom, predstavljanja knjiga i slikovnica te ostale aktivnosti koje potiču okupljanje i druženje na otvorenom u gradskoj sredini.

Trg Svete Barbare u Rijeci uređen je za djecu u sklopu EPK Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

Voditeljica projekta je Zorica Radojčić, članica i volonterka Udruge Portić, a ormarić za knjige je oslikala riječka umjetnica Mirna Sišul. U provedbi projekta su volonterski sudjelovali učenici Trgovačke i tekstilne škole u Rijeci te djelatnici BKS banke koja je uređenje trga pomogla i donacijom.

Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić surađuje s brojnim organizacijama i školama s riječkog područja koje će na Trgu Svete Barbare održavati radionice za djecu, a Udruga Portić će prostor koristiti za svoje aktivnosti na otvorenom i brinuti se o sitnim popravcima i bilju u vazama. Također, Udruga će knjige i slikovnice u ormariću, koje su prikupili građani i volonteri Udruge Portić, redovito nadopunjavati.