SARAJEVO FILM FESTIVAL

U programe 25. SFF-a uvršteno 270 filmova; stižu i najbolja ostvarenja s festivala u Cannesu

01.08.2019 u 19:08

Bionic
Reading

Mirsad Purivatra, direktor najprestižnije regionalne filmske smotre Sarajevo Film Festival, koji ove godine slavi jubilarno 25. izdanje, publici će ponuditi rekordnih 270 filmova iz 56 zemalja svijeta. Purivatra je otkrio kako će u najpopularnijem revijalnom dijelu festivala publika moći vidjeti i neka od najatraktivnijih djela koja su pobrala nagrade na filmskom festivalu u Cannesu

Na festivalu koji će biti održan od 16. do 23. kolovoza uslijedit će 68 svjetskih i 18 međunarodnih filmskih premijera.

'Po mom mišljenju ove godine ćemo prirediti najbolje što smo mogli dobiti. Posebno sam zadovoljan i sretan što SFF otvara domaći film 'Sin' redateljice Ines Tanović, i što većina filmova dolazi s kanskoga festivala koje predvodi pobjednik 'Parazit', ostvarenje iz Južne Koreje. Raduje me što, također, mogu potvrditi dolazak čak 30 posto više potvrđenih gostiju festivala nego što je to bilo rekordne prošle godine', izjavio je Mirsad Purivatra novinarima.

Uz dobitnika 'Zlatne palme' iz Cannesa sarajevska će publika u okviru programa Open air, koji po pravilu izaziva najveće zanimanje, moći vidjeti i najnovije ostvarenje Pedra Almodovara 'Tuga i Slava', 'Jadnike' u režiji Ladj Lyja, koji je dobio nagradu publike, 'To mora biti raj' redatelja Elia Suleimana, koji će tim povodom i doći u glavni grad BiH.

  • +14
Predstavljanje Sarajevo Film Festivala u klubu Velvet Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL

Na ovogodišnji SFF-a stiže i ostvarenje 'Bilo jednom u Hollywoodu' kultnog redatelja Quentina Tarantina.

U utrci za nagrade Srce Sarajeva u natjecateljskim programima 25. Sarajevo Film Festivala su 53 filma. U selekcijama igranog, dokumentarnog, kratkog i studentskog filma 22 ostvarenja će zabilježiti svjetsku premijeru, 4 filma međunarodnu, 25 regionalnu i 2 bosanskohercegovačku premijeru.