6. lipnja - 20. rujna

Najavljena je izložba djela Salvadora Dalija u Opatiji, riječ je o radovima iz privatne kolekcije koji uglavnom do sada nisu bili izlagani

12.05.2022 u 12:54

Bionic
Reading

Nakon prošlogodišnje izložbe Pabla Picassa i Joana Miroa, u opatijskoj galeriji Juraj Šporer ovog će se ljeta moći razgledati izložba radova Salvadora Dalija, najavljeno je u četvrtak

Izložba se postavlja u suradnji ustanove Festival Opatija i tvrtke IPL Art.

Kako je naveo ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković, ovaj projekt nastavak je inicijative da se u Opatiju tijekom ljetne sezone dovode najveća glazbena imena na Ljetnu pozornicu, ali i organiziraju izložbe najvećih svjetskih likovnih umjetnika. "Izložba Picassa i Miroa prošle godine bila je jedna od najposjećenijih u Hrvatskoj, a s izložbom Dalija želimo nadmašiti taj rezultat", rekao je Gigante Dešković.

Izložba će biti otvorena svakog dana u razdoblju od 6. lipnja do 20. rujna, a puna cijena ulaznice je 100 kuna.

Direktorica tvrtke IPL Art Iva Piglić izvijestila je da će se izložiti stotinjak litografija, bakroreza i drugih grafičkih radova Salvadora Dalija iz privatne zbirke kolekcionara iz Bonna. Kako je navela, ne može se navesti njegovo ime, jer želi ostati anoniman.

Gigante Dešković istaknuo je da je vrijednost izložaba koje se u Opatiji postavljaju što su radovi iz privatnih kolekcija te uglavnom nisu izlagani, pa je to rijetka prilika da se vide.

Kustosica izložbe je Nataša Bošnjaković.