VIŠE NEGO LANI

U Noći muzeja 8.324 posjetitelja MUO

26.01.2013 u 16:07

Bionic
Reading

Kvaliteta i raznovrsnost ovogodišnjeg programa privukla je u MUO više poklonika Noći muzeja negoli prošle godine

Posjetitelji su u većem broju počeli pristizati u Muzej za umjetnost i obrt već dvadesetak minuta prije početka Noći muzeja 2013, a kao iskaz zahvalnosti na interesu za MUO program odlučeno je da besplatan ulaz može početi prije negoli je bilo predviđeno. Pozornost publike privukla je raznovrsnost – razgled izložbi, razgovor s umjetnicima i drugim sudionicima u programu, poziranje u modnom foto studiju, dostupnost informacija o obradi fotografija pomoću računala, uvid u stvaralaštvo sudionika kreativnih pedagoških radionica i koncert mladih gitarista.

Ivo Josipović, predsjednik RH posjetio je MUO u vrijeme kad je nazočnost publike bila izrazita i pozornost se usmjeravala na sve sastavnice programa. Miroslav Gašparović, ravnatelj MUO upoznao je Predsjednika sa svojim najbližim suradnicima, a Marija Tonković, kustos izložbe Hrvatska fotografija okom Petera Knappa predstavila je visokom gostu Slavku Pavić, Jelenu Blagović, Mladena Tudora, Borisa Cvjetanovića i Marka Ercegovića, autore izloženih fotografija te naznačila osnovne značajke izložbene koncepcije. Malina Zuccon Martić, viši muzejski pedagog MUO predstavila je stvaralaštvo polaznika kreativnih pedagoških radionica, a Marija Krstić-Lukač, direktorica Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn, uz izlagače Danijelu Lušin i Vladimira Šimunića, predstavila je Izložbu fotografija bivših i sadašnjih profesora Odjela fotografije ŠPUD-a (izloženi su i radovi Zlate Laure Mizner, Milana Fizija, Aleksandra Kukeca i Zvonimira Zagode). Prikaz rada u klasičnom foto laboratoriju također je pobuđivo pozornost, a ni Predsjednik nije propustio stati u red i biti portretiran u modernom foto studiju uz korištenje digitalnih fotoaparata i flash rasvjete, a sve na način kako su to obavljali učenici ŠPUD-a. Obrada fotografija je u tijeku i od srijede sve će biti dostupne na webu.

Tijekom Noći muzeja 2013., sukladno naznakama iz prvih minuta besplatnog posjeta Muzeju za umjetnost i obrt, broj od 7.578 prošlogodišnjih posjetitelja premašen je – zabilježeno je 8.324 posjetitelja!