tragedija u sloveniji

U Ljubljani ubijen glumac Gašper Tič

19.06.2017 u 12:47

Bionic
Reading

Dugogodišnjeg člana ansambla teatra Mestno gledališče ljubljansko i predsjednika Udruženja dramskih umjetnika Slovenije policija je pronašla mrtvog 18. lipnja u njegovom stanu u ljubljanskoj Trubarjevoj ulici. U priopćenju su naveli samo da je preminuo od posljedica rana koje mu je oštrim predmetom nanio izvjesni 20-godišnjak

Gašper Tič (44) stalnim članom MGL-a bio je od 1997. do smrti. Pamti ga se po ulogama Aljoše u 'Braći Karamazovima' (r. Sebastijan Horvat, 1994.), Melchiora Gabora u 'Buđenju proljeća' Franka Wedekinda (r. Sebastijan Horvat, 1994.), Larryja u 'Zažgi!' Lanforda Wilsona (r. Zijah Sokolović) i Glumca u 'Norci iz Helma' (r. Zijah Sokolović). Za izvedbu monokomedije 'Joooj, tako sem prišel na svet!?' 1999. osvojio je nagradu Zlata paličica. Bavio se i pisanjem, kazališnom režijom i pedagogijom, a režirao je i predstavu 'Bog' prema istoimenom tekstu Woodya Allena (2008.) i komediju po motivima različitih autora 'Tičja kletka' (2009.).

Glumio je i u filmovima 'Oda Prešernu' (2001.) i 'Kruha in iger' (2012.), snimio velik broj kratkih filmova i radiodrama, a najmlađa ga publika pamti po vođenju televizijskih emicija 'Iz popotne torbe' i 'Firbocologi'.