BOGAT PROGRAM

U Kinoteku se uselio i kazališni život

10.03.2011 u 11:30

Bionic
Reading

Nedavno otvorena scena u Zagrebu, Teatroteka, polako se profilira u novi centar kazališnih zbivanja te u ožujku donosi predstave Planet Arta, Teatra Rugantino i Ludens teatra

Scena Teatroteka, smještena u prostoru nekadašnje Kinoteke u Kordunskoj ulici, otvorena je u prosincu prošle godine s idejom da postane mjesto gdje će predstave izvoditi neovisne kazališne grupe.

Teatroteku je pokrenula umjetnička organizacija Aplauz teatar u suradnji s Epilog teatrom, Kazalištem Pozor i Teatrin Grdelinom, a sada su se svojim predstavama pridružili Planet Art, Teatar Rugantino i Ludens teatar.

Tijekom ožujka na daskama Teatroteke bit će izvedene četiri predstave. 'Kazalište - što, kako i zašto uopće' Ludens teatra, u režiji Ranka Zidarića, koja će publici otkriti sve o kazalištu kao mehanizmu koji godinama ostaje isti. U predstavi glumi Sven Šestak, no i brojni gosti iznenađenja te scenci, tonci, publika i ostali, a na rasporedu je 7. ožujka.

Teatroteka će ugostiti i predstavu 'U posjetu kod gospodina Greena' teatra Planet Art, nastalu prema najizvođenijem suvremenom tekstu u posljednjih 10 godina, autora Jeffa Barona. U ulozi starog usamljenika Greena glumi doajen kazališnih dasaka Pero Kvrgić, dok ulogu mladog menadžera tumači Luka Dragić. Predstava je na rasporedu 15. ožujka.

'Crvene ruže' Epilog teatra

Epilog teatar u Kordunsku 1 ponovno dovodi komediju 'Crvene ruže' redateljice Ivane Peroš, koja je već izvedena na sceni Teatroteke u prosincu prošle godine. Predstava u tri čina opisuje što se događa kada udatoj ženi željnoj romantike i strasti pored dosadnog muža jednog dana stigne buket ruža s ljubavnom porukom. Glume Marijana Mikulić, Željko Šestić, Alan Katić Vesna Ravenščak, a na programu je 19. ožujka.

Bogata zbivanja u ožujku, 28. ožujka, zatvara 'Nitko, nitko, ali nitko nije tako igrao Fausta' Teatra Rugantino u režiji Zijaha A. Sokolovića. Predstava je nastala po motivima poznatog njemačkog teksta 'Gretica, stranica 89' Lutza Hübnera i bavi se definicijom kazališta. Kroz odnos redatelja i glumice bavi se različitim tipologijama i procesima nastanka scene sa stranice 89., no i o zavedenim ljudima koji žive ljubav prema kazalištu. Glume Linda Begonja i Draško Zidar.

Za više informacija o Teatru Aplauz posjetite internetske stranice.