Od 18. do 20. svibnja

U kazalištu Trešnja: Plesni centar Osmijeh slavi 20. rođendan

14.05.2018 u 12:45

Bionic
Reading

Jedan od najuspješnijih plesnih centara u Hrvatskoj i regiji ove je godine odlučio djecu i mlade potaknuti na čitanje i razmišljanje o knjigama uz kreativno stvaranje plesnog pokreta na određenu temu

Plesni centar Osmijeh svečano će proslaviti svoj 20 - ti rođendan od 18. do 20. svibnja 2018. u kazalištu Trešnja uz šest edukativnih plesnih predstava na temu 'Plesna knjižnica'. Ove godine su mali i veliki plesači iz Osmijeha obradili 75 poučnih knjiga, romana, bajki i prenijeli ih u pokret. Tako će se na svakoj produkciji vidjeti preko 20 edukativnih knjiga u pokretu domaćih i stranih autora, navodi se u priopćenju.

Cilj ovoga projekta je poticanje djece i mladih na čitanje, razmišljanje o knjigama i poukama svake priče, kao i kreativno stvaranje plesnog pokreta na određenu priču.

'Plesni centar Osmijeh pruža djeci i mladima puno više od same plesne tehnike i koreografija. Djeluje u Zagrebu već punih 20 godina, a osnovan je s ciljem razvoja kreativnosti, plesnog stvaralaštva i edukacije djece, mladih i odraslih. Od plesnih stilova i tehnika djeca i mladi mogu pohađati jazz dance, hip hop, break dance, ritmiku i balet, kreativni ples, theatre jazz i druge plesne tehnike. Posebno su razrađeni programi za djecu od 3-10 godina, zatim za djecu i mlade od 10-15 godina i profesionalni plesni programi za plesače od 15 godina nadalje (ansambl Black Angels).', ističe osnivačica i umjetnička voditeljica Ivana Mavrin, profesorica psihologije, plesni pedagog, koreograf i plesni i art terapeut.

U plesnom centru radi tim od 10 vrhunskih stručnjaka, nagrađivanih profesionalnih plesača, plesnih pedagoga, psihologa koji nesebično prenose djeci i mladima svoje znanje i ljubav prema plesu i pokretu.

Uz programe za djecu i mlade, koji su pozitivno ocijenjeni i preporučeni od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Osmijeh nudi i programe za odrasle. U prvom redu su to programi vježbanja i plesa, a također i edukativni programi usavršavanja za stručnjake koji rade ili žele raditi s djecom i mladima. Edukativne programe i seminare "Kreativni pokret" i 'Kreativni pokret u nastavi' prošli su nastavnici, odgajatelji, pedagozi, psiholozi i drugi stručnjaci iz preko 50 ustanova po cijeloj Hrvatskoj.