VELIČANSTVENI LEONARDO

U Hrvatskoj se prodaje knjiga za 25 tisuća kuna. Ako požurite, može malo jeftinije

20.03.2018 u 11:22

Bionic
Reading

Izdavačka kuća Mozaik knjiga u svojoj ponudi ima knjigu naslovljenu 'Veličanstveni Leonardo', a riječ je o izdanju uvezanim u kožu i s brojnim ilustracijama te listovima pergamenta na kakvima je stvarao i Leonardo da Vinci. Cijena - prava sitnica. S obzirom na to da knjiga izlazi u studenom, može se kupiti putem pretplate za 20 tisuća kuna, u protivnom će koštati 25 tisuća, a otplativa je u istom broju rata. Uz nju dobivate i rukavice!

'Knjiga je namijenjena svima koji su svjesni neprocjenjive vrijednosti Leonardovih umjetničkih djela, izvora ideja što nas nadahnjuju i dan-danas; namijenjena je također znalcima i kolekcionarima, povjesničarima umjetnosti, ljubiteljima umjetnosti, arhitektima, znanstvenicima i izumiteljima', navodi se u opisu knjige na stranicama izdavača te dodaje da će u Hrvatskoj biti dostupno 200 primjeraka, a u cijelom svijetu ukupno tri tisuće njih.

Veličanstveni Leonardo Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Mouaik knjiga

Autori tekstova u knjizi 'Veličanstveni Leonardo' su Alessandro Vezzosi, direktor muzeja Museo Ideale, i povjesničarka Agnese Sabato, oboje svjetski priznati poznavatelji Leonardova života i djela. Knjigu na hrvatski prevodi Josipa Lulić, profesorica povijesti umjetnosti i talijanskog jezika na Filozofskom fakultetu.

  • +3
Veličanstveni Leonardo Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Licencirane foografije

Kako najavljuju izdavači, 'Veličanstveni Leonardo' unikatno je knjižno remek-djelo s iznimnom likovnom građom te najpotpuniji prikaz Leonarda da Vincija – slikara, arhitekta, znanstvenika, tehnologa i konstruktora. Ručno je uvezano u vrhunski obrađenu kožu, a sadrži sjajne reprodukcije umjetničkih djela, skica i studija. Na najfinijem pergamentu tiskano je 16 stranica knjige, na kakvome je crtao i pisao sam Leonardo. Ukupno ima 406 stranica.

  • +7
Crteži Leonarda da Vincija Izvor: Promo fotografije / Autor: Royal Collection Trust