KOPRODUKCIJA S VINKOVAČKIM KAZALIŠTEM

U HNK Osijek premijerno odigrana drama 'Gospođica Julija' Augusta Strindberga

14.11.2020 u 22:30

Bionic
Reading

U režiji Aide Bukvić u subotu je u osječkom HNK premijerno izvedena drama Augusta Strindberga 'Gospođica Julija'

Predstava je rađena u koprodukciji osječkoga HNK i vinkovačkoga Gradskog kazališta Joze Ivakića, gdje je premijerno izvedena u petak.

Po riječima intendantice osječkoga HNK Dražene Vrselje, suradnja s Gradskim Kazalištem Joze Ivakića iz Vinkovaca od velike je važnosti za osječki HNK jer to prilika da se HNK kao nacionalna kuća pojavi u manjim produkcijskim projektima i sredinama kojima osječki HNK pripada.

'Ovo se pokazalo kao dodatno rješenje da jedna nacionalna kazališna kuća diše i radi i u uvjetima pandemije koronavirusa, a drago nam je da nam je u tome Gradsko kazalište Joze Ivakića pružilo ruku', rekla je Vrselja na konferenciji za novinare u vinkovačkom kazalištu u utorak.

Redateljica Aida Bukvić tom je prigodom istaknula kako je 'Gospođica Julija' vrlo zahtjevna predstava i da svatko tko nešto zna od Strindbergu zna da to ne može biti mala predstava.

'Ovo djelo preživjelo je 130 godina i danas se suvremeno suočava s pitanjima koja nas i danas muče i aktualna su', rekla je Aida Bukvić izrazivši zadovoljstvo što u predstavi glume Mateja Marušić (gospođica Julija) iz Gradskog kazališta Joze Ivakića te Vladimir Tintor (Jean, lakaj) i Petra Blašković (Kristina, kuharica) iz osječkoga HNK.

'Skup je to kreativnih energija koje su, uvjerena sam, urodile plodom', ocijenila je Bukvić.

  • +16
Premijera drame 'Gospođica Julija' Augusta Strindberga u osječkom HNK-u Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorović/PIXSELL