mladi talenti

U galeriji Pikto izlažu studenti iz Rijeke i Zagreba

09.10.2017 u 19:45

Bionic
Reading

U utorak 10. listopada.2017. u 19 sati u galeriji Pikto (Branimir centar) se otvara izložba studenata Akademije primjenjenih umjetnosti u Rijeci i Akademije likovne umjetnosti u Zagrebu

Izložba je nastala u suradnji studenata dviju Akademija iz želje za zajedničkim izlaganjem i predstavljanjem radova široj zajednici.

  • +8
Izložba studenata iz Rijeke i Zagreba u galeriji Pikto Izvor: Promo fotografije / Autor: Pikto

Izložba će biti otvorena do 18. listopada, a moći će se vidjeti radovi: Ane Jurčević, Petra Pinčića, Stjepana Pranjkovića, Tare Beate Racz, Filipa Pilja, Simone Uzelac, Marka Zuraka, Albe Miočev, Bojana Modaleka, Elene Apostolovski, Ivane Đerić, Eve Meštrović, Karmen Delač, Lane Gržetić, Ane Juršić, Luce Lukačić, Marine Rajšić, Nikole Gačića, Saše Babića i Mire Gika. Studenti Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci i Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu odlučili su organizirati prvu zajedničku izložbu 2016. godine, ali su zbog nedostatka financijskih sredstava održali samo neformalnu izložbu u jednom stambenom prostoru u Rijeci.

Izložba je bila iznenađujuće dobro posjećena pa su studenti, potaknuti uspjehom, u kolovozu organizirali grupnu izložbu u SKC galeriji koju je financirao Studentski Kulturni Centar u Rijeci.

Kako bi ideja o suradnji studenata dviju akademija bila potpuna, izložba iz Rijeke po prvi puta na deset dana dolazi u Zagreb u galeriju Pikto.

Želja studenata je da se ovakav oblik zajedničkog rada nastavi i proširi među studentima drugih akademija kako bi se stvorila kreativna zajednica koja će prakse natjecanja, konkurencije i otuđivanja zamijeniti zbližavanjem i povezivanjem autora.