ZANIMLJIV PROGRAM

U Baraćevim špiljama kod Rakovice obilježit će se Noć šišmiša

27.08.2019 u 22:47

Bionic
Reading

Baraćeve špilje i Nacionalni park Plitvička jezera u petak 30. kolovoza obilježit će 23. Međunarodnu noć šišmiša i to noćnim obilascima špilja i bogatim edukativnim i zabavnim programom

Na manifestaciji će se u prezentaciji pokazati kako se istražuju šišmiši, bit će postavljena izložba fotografija 'Skriveni noćni letači' autora Borisa Krstinića.

Održat će se i radionica 'Intuitivna i improvizacijska glazba' Improorkestra Nine Orepića, edukativne radionice za djecu, predavanja i kviz 'Istina ili laž', a bit će i akrobatskog plesa i plesa na štulama.

Ravnateljica Javne ustanove Baraćeve špilje Tihana Oštrina istaknula kakao im je cilj da šira javnost bolje upozna i štiti šišmiše kao jedine leteće sisavce. Pozvala je zainteresirane da u petak voza 30. kolodođu u Rakovicu, posebno one koji imaju predrasude o šišmišima kao opasnim životinjama, odnosno da ovaj petak rezerviraju za šišmiše Baraćevih špilja i bolje se upoznaju s njima i drugim vrstama.

U Hrvatskoj živi 35 vrsta šišmiša, a u svijetu je 1100 različitih vrsta šišmiša s rasponom krila od 1,7 metra do 1,7 centimetra.

Program će trajati od 19 do 22.30 sati.