NAKON TEŠKE BOLESTI

U 49. godini preminuo glumac Nebojša Glogovac

09.02.2018 u 10:07

Bionic
Reading

Nakon što je 30. siječnja ove godine hitno primljen u bolnicu u Beogradu zbog ozbiljnog zdravstvenog problema glumac Nebojša Glogovac (49) jutros je preminuo, neslužbeno doznaju srpski mediji

Nebojša Glogovac prije desetak dana primljen je u Institut za onkologiju u Beogradu. Tek se tada doznalo da glumac ima ozbiljnih zdravstvenih problema.

Jutros je, kako neslužbeno doznaju srpski mediji, preminuo, a od njega se putem društvenih mreža oprostila i kolegica Nataša Ninković riječima: 'Zauvijek u mom srcu. S anđelima, mili moj.'

Sa Andjelima mili moj..

A post shared by Natasa Ninkovic (@natasaninkovic) on

Nebojša Glogovac rođen je 30. kolovoza 1969. u Trebinju, u obitelji svećenika Milovana i Milene Glogovac, a kad mu je bilo sedam godina, preselili su se u Pančevo.

Nakon srednje škole najprije je upisao psihologiju, ali se dvije godine kasnije prebacio na Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu, u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

Prvu manju ulogu imao je u seriji 'Bolji život' (1987.), a prva glavna bila mu je u filmu 'Ubojstvo s predumišljajem'. Ostale zapaženije uloge su mu one u 'Do koske', 'Bure baruta', u seriji 'Porodično blago', kojom je stekao veliku popularnost, potom u filmovima 'Munje', 'Kad porastem postat ću kengur', 'Nebeska udica', 'Klopka', 'Kenjac' i 'Krugovi'.

Krugovi Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Glogovca je hrvatska publika nedavno mogla vidjeti u filmu 'Ustav Republike Hrvatske', a dobio je same pohvale za tumačenje lika ustaški nastrojenog profesora koji je i transvestit.

  • +12
Nebojša Glogovac Izvor: Cropix / Autor: Nina Djurdjevic / CROPIX

Jedna od posljednjih uloga bila mu je u TV seriji 'Nemanjići – Rađanje kraljevine', koje će se uskoro početi prikazivati na RTS-u. Tumačio je ulogu Vukana, najstarijeg sina Stefana Nemanje.

Prema pisanju srpskih medija, nakon terapija, za koje se izvještavalo da ih dobro podnosi, Nebojša Glogovac namjeravao je početi snimati film 'Otac'.