PUTUJUĆI UMJETNICI

Trupa My!laika u Art-centru Savičenta

06.10.2010 u 13:23

Bionic
Reading

U novom Art-centru u Savičenti ove jeseni, Festival plesa i neverbalnog kazališta ugostit će prve Umjetnike u rezidenciji. Od 13. do 25. listopada, na kreativni i radni boravak stiže kompanija cirkuserije My!Laika!

Kompanija My!Laika prva je u nizu mnogih koje će boraviti u inspirativnoj Savičenti. Prema riječima organizatora, rezidencijski plesni program doprinijet će ciljevima novonastalog centra na putu buduće multikulturalne platforme za razmjenu ideja te nalaženje umjetničkih rješenja i novih kreacija.

Trupu My!Laika čine putujući umjetnici Eva Ordonez Benedetto (Argentina), Elske Van Gelder (Nizozemska), Salvatore Frasca (Italija) i Philine Dahlmann (Njemačka). Četverac živi na relaciji Pisa-Barcelona-Tolouse, a i u svom izričaju briše zemljopisne i kulturalne granice da bi zajedno krenuo u nove performativne avanture. My!Laika predstavlja mješavinu vrhunske cirkuserije, apsurdne komedije, viziju kazališne iskrenosti u potpunom nadrealizmu odnosa izvođača, publike i scenskog prostora. Ovi umjetnici istražuju svijet uvjereni da je najvažniji zadatak na pozornici zapanjujuća umjetnost cirkuserije sa svim svojim adrenalinom, silinom emocija, spektakularnim ritmom, konstantnom borbom s granicama i vizualnom poezijom.

Tijekom svog boravka u Savičenti održat će besplatnu vikend-radionicu cirkuske vještine za djecu, 16. i 17. listopada, a 24. listopada izvest će prezentaciju svoga rada, oboje u novom Art-centru.