DANI AUTORSKE KUĆE

Trubaduri, boštva i berba slikovnica

11.09.2009 u 11:45

Bionic
Reading

U sklopu multimedijalne manifestacije Dani Autorske kuće koja se održava od 16. do 21. rujna, na nekoliko zagrebačkih lokacija bit će upriličene dječje radionice, predstavljanja knjiga, izložbe i glazbeno-scenske izvedbe

Tradicionalna berba Autorske kuće pod nazivom 'Uberi priču' održat će se 16.rujna s početkom u 11 sati u parku Ribnjak uz nastupe autora slikovnica: Tajane Ujčić, Ivane Guljašević, Svena Nemeta i Sanje Lovrenčić te klauna Davora. Svako dijete na dar će dobiti slikovnicu.

Prvi dan manifestacije donosi i predstavljanje redateljice i animatorice Ivane Guljašević u sklopu kojega će bit predstavljeno devet autorskih filmova namijenjenih djeci prva četiri razreda osnovne škole: jednominutni 'Nestašni sob', 'Zaljubljeni mačak', 'Bubonogomet' i petominutni 'Pauk Praško', 'Kako je snijeg pao', 'Muha Zunza', 'Čovječuljak snovuljak', 'Riblja škola' te 'Čarapojedac'. Na rasporedu je i izložba Svena Nemeta 'Čarolija ilustracija' koja se otvara u 19 sati.

U okviru Dana autorske kuće 19. rujna održat će se cjelodnevni Fantastični srednjovjekovni književni sajam u parku Centra kulture Trešnjevka koji će na jednom mjestu okupiti trubadure europskog srednjeg vijeka, fantastične svjetove i razna boštva o kojima se pisalo u književnim uradcima Autorske kuće.

Posljednji dan manifestacije donosi predstavljanje knjige 'Sabrana nedjela' Milice Lukšić u Klubu Art Play u Vrapču na kojemu će govoriti Sanja Nikčević. Više informacija o Danima Autorske kuće dostupno je na internetskim stranicama