NOVA KAZALIŠNA SEZONA

Tri dramske i dvije glazbene premijere u Osijeku

02.09.2011 u 09:36

Bionic
Reading

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Osijeku će u 105. kazališnoj sezoni na repertoaru premijerno izvesti tri dramske i dvije operne premijere, izvijestilo je danas vodstvo osječkoga HKN-a.

Premijere ovosezonskog dramskog programa su povijesna drama Damira Petričevića 'Prolaznici', komedija Williama Shakespearea 'Mletački trgovac' te crna komedija Mate Matišića 'Sinovi umiru prvi', rekao je na konferenciji za novinare intendant osječkoga HNK-a Božidar Šnajder.

Glazbeni program imat će dvije premijere - operu u četiri čina Giuseppea Verdia 'Nabucco' te komičnu operu Gioacchina Rossinija 'Seviljski brijač'.

Intendant Božidar Šnajder također je izvijestio kako će ovu sezonu osječkoga HNK-a obilježiti velike ansambl predstave, te da se ove godine, u glazbenom programu, osječki HNK vraća operama, za razliku od ranijih godina, u kojima su prevladavale operete i mjuzikli. Istaknuo je kako je snaga orkestra i solista ovoga kazališta dovoljno snažna za takvu programsku koncepciju.

Novi ravnatelj Drame osječkog HNK-a Vjekoslav Janković kazao je da će ovogodišnjim dramskim programom podjednako biti zadovoljni ljubitelji klasičnoga kao i suvremenoga dramskog teksta.

Ravnatelj Opere, Filip Pavišić, ocijenio je da će glazbeni program, uz brojne reprizne predstave, s dvije vrlo atraktivne operne premijere, biti iznimno zanimljiv publici.