SANDORFOVA AVANTURA

Tri dana provedite s piscima

04.09.2012 u 13:41

Bionic
Reading

Nakladnička kuća Sandorf i Centar za kulturu Trešnjevka organiziraju prvi susret autora Sandorfova avantura koji se održava od 6. do 8. rujna u Centru za kulturu Trešnjevka i tri zagrebačke knjižnice

U sklopu programa u knjižnicama će biti održana predstavljanja novih Sandorfovih izdanja, javna čitanja i druženja s književnicima, sve začinjeno glazbenim programom.

U Gradskoj knjižnici Staglišće 6. rujna s početkom u 17 sati održat će se razgovor s piscima Robertom Perišićem, Jurijem Hudolinom, Ivicom Đikićem i GordanomNuhanovićem uz moderatora Marka Pogačara.

Istog dana u Centru za kulturu Trešnjevka bit će predstavljena knjiga 'Bez vrata, bez kucanja' – antologija proznih tekstova najmlađih hrvatskih književnih autora, rođenih od 1980. nadalje. O knjizi govore urednici Robert Perišić i Andrea Milanko i izdavač Ivan Sršen, a nakon predstavljanja slijedi glazbeni program uz bend Udriground.

Drugi dan, 7. rujna, u knjižnici Tin Ujević s početkom u 16 sati bit će održan razgovor s Tomislavom Osmanlijem i Damirom Karakašem. U Centru za kulturu Trešnjevka u 19 sati bit će predstavljena knjiga Borisa Postnikova 'Postjugoslavenska književnost?' o kojoj će govoriti Boris Postnikov, Gordana Crnković i urednik Ivan Sršen, a u 20 sati slijedi predstavljanje hrvatskog prijevoda romana Jurija Hudolina 'Pastorak' uz autora, prevoditeljicu Jagnu Pogačnik i urednika Ivana Sršena. Večer završava nastupom Mate Matišić trija.

Posljednji dan, 8. rujna, u knjižnici Bogdana Ogrizovića, u 13.30 počinje program 'S Avanturom na Špici' uz čitanje proznih odlomaka sudionika susreta te druženje s autorima uz kavu.

U Centru za kulturu Trešnjevka u 19 sati na rasporedu je predstavljanje hrvatskog prijevoda romana Tomislava Osmanlija '21. – Knjiga utvara'. O knjizi govore Osmanli, prevoditelj Borislav Pavlovski i urednik Ivan Sršen. Za kraj književnog programa tu je predstavljanje nove zbirke pjesama Roberta Perišića 'Jednom kasnije'. O knjizi uz autora govore Marko Pogačar i Ivan Sršen.

Sandorfovu avanturu zatvorit će nastup Kvarteta Miro Kadoić.