SLIJEDE NASTUPI NA ZSK

Tportalovi finalisti nastupili u Booksi

14.05.2009 u 10:38

Bionic
Reading

U srijedu su finalisti nagrade roman@tportal.hr čitali ulomke svojih romana u književnom klubu Booksa, a svakog autora posebno je predstavio i član žirija nagrade

Drago Glamuzina, Sanja Lovrenčić, Robert Međurečan, Dubravka Ugrešić i glumac Vedran Mlikota umjesto pisca Renata Baretića nastupili su u Booksi čitajući odabrane ulomke iz svojih romana i odgovarajući na pitanja posjetitelja. Svakog od finalista predstavio je jedan član tportalova žirija.

Kao svog izaslanika Renato Bretić, koji boravi u Grazu na stipendiji, poslao je glumca Vedrana Mlikotu da pročita ulomak iz 'Hotela Grand', Jadranka Pintarić govorila je o Glamuzininu romanu 'Tri', Sanju Lovrenčić i njezin roman 'Martinove strune' predstavio je Slaven Jurić, s Roberom Međurečanom o romanu 'Prodajem odličja, prvi vlasnik' razgovarao je Miroslav Mićanović, a o romanu 'Baba Jaga je snijela jaje' pričali su autorica Dubravka Ugrešić i žirijevac Gordan Duhaček.

Nakon nastupa u Booksi, svi finalisti predstavit će se i na Zagrebačkom sajmu knjiga u najvećoj knjižari Profil Megastore u Bogovićevoj ulici. Na Sajmu u četvrtak nastupa Robert Međurečan, u petak Sanja Lovrenčić, u subotu Dubravka Ugrešić, u ponedjeljak Drago Glamuzina, a u utorak, dan prije proglašenja dobitnika ili dobitnice nagrade tportala, nastupa Renato Baretić.



PROMOCIJE AUTORA NA ZAGREBAČKOM SAJMU KNJIGA, Profil Megastore

ČETVRTAK, 20.30
Robert Međurečan, 'Prodajem odličja, prvi vlasnik' (Konzor)

PETAK, 20 SATI
Sanja Lovrenčić, 'Martinove strune' (Leykam International)

SUBOTA, 20 SATI
Dubravka Ugrešić, 'Baba Jaga je snijela jaje' (Vuković&Runjić)

PONEDJELJAK, 19 SATI
Drago Glamuzina, 'Tri' (Profil International)

UTORAK, 19 SATI
Renato Baretić, 'Hotel Grand' (Algoritam)

Detaljnije o tijeku natječaja za najbolji roman čitajte na službenoj stranici nagrade roman@tportal.hr na adresi roman.tportal.hr