NAGRADNJAČA

Tko ide na predstavu 'Sarah Bernhardt'

25.10.2010 u 11:44

Bionic
Reading

Drama 'Sarah Bernhardt', osim što je biografska priča velike svjetske glumice 19. i 20.stoljeća, istovremeno je i introspektivna i duboko intimna priča žene koja postoji i živi i danas kao arhetip. HNK Zadar i tportal.hr poklanjaju svojim čitateljima 2x2 ulaznice za predstavu 26. listopada

Riječ je o univerzalnoj priči o strahu od nevoljenosti, o strahu da niste dostojni ljubavi, o strahu da ćete biti zanemareni, odbačeni ili uništeni. To je svevremena priča o pretjeranoj ljubavi koja je poseban sindrom misli, osjećaja i ponašanja. To je emocionalno-duhovna priča o osvještavanju životnog nesvjesnog ponavljanja i proživljavanja značajnih iskustava djetinjstva. To je vječna ljudska priča o pružanju takozvane ljubavi da bi se ljubav vratila i o tome gdje je i što je zapravo ljubav.

Sarah kroz svoju osobnu povijest u ovoj drami otkriva svoju duboku potrebu za superiornošću, patnjom i muškim principom, dok istovremeno spoznaje svoju iskonsku prirodu bića i žene. Lišena svih derivata straha u sebi samoj, u bezuvjetnoj ljubavi, na pragu nekog drugog života, na pragu smrti.

Po dvije ulaznice osvojili su:

Mirjana Čepić
Josipa Miočić