NAGRADNJAČA

Tko ide na predstavu 'Izlog'

13.05.2011 u 12:30

Bionic
Reading

Proslavljeni autorski dvojac, Nataša Rajković i Bobo Jelčić, godinama mijenja sliku hrvatskog kazališta svojim projektima, u kojima istražuju odnos između stvarnosti i teatra svjedočeći o krhkosti njihovih granica. Ovoga puta riječ je o predstavi 'Izlog' u izvedbi kazališta ZKM na lokaciji Tratinska 52 s početkom u 19 sati, a tportal.hr poklanja 2x2 ulaznice za 18. i 19. svibnja.

Nataša Rajković i Bobo Jelčić, poznati po inovativnim kazališnim projektima u kojima istražuju odnos stvarnosti i teatra, svjedočeći o krhkosti njihovih granica, nastavljaju u istom smjeru.

Tijekom predstave 'Izlog' gledatelji sjede u izlogu napuštenog dućana i prizori se nižu po logici uličnog događanja, dok promatrač sam sebi stvara objašnjenja i kreira vlastitu priču ili mu se pak ona sama nameće. Ulica ne gubi uobičajenu aktivnost, i ta se aktivnost nesmetano odvija. Na taj je način sve ono što po sebi nije teatar pretvoreno u teatarski događaj koji ima i glumce, i događajnost, i suigru, i klasičnu podjelu na scenu i gledalište, poručuju autori predstave.

Mnogo puta nagrađivane predstave Nataše Rajković i Bobe Jelčića izvođene su na mnogobrojnim europskim kazališnim festivalima u gotovo svim europskim teatarskim metropolama.

Predstava je nastala u produkciji ZKM-a.

Po dvije ulaznice za predstavu 18. svibnja osvojile su:

Suzana Orešić
Lada Ledić

Po dvije ulaznice za predstavu 19. svibnja osvojile su:

Ana Vujević
Lovorka Kučić

Ulaznice se podižu na ulazu, na dan predstave uz predočenje osobne iskaznice.