NAGRADNJAČA

Tko ide na koncert Zagrebačkog kvarteta

26.09.2011 u 10:09

Bionic
Reading

Zagrebački kvartet u suradnji s diskografskom agencijom Spona u koncertnoj sezoni 2011/2012 najavljuje čeličan gudački program. Prvu priliku za poslušati kvartet imat ćemo već 4. listopada, a tportal.hr poklanja svojim čitateljima 5x2 ulaznice

Novi ciklus koncerata Zagrebačkog kvarteta, najstarijeg aktivnog komornog ansambla u svijetu, donosi čeličan i beskompromisan gudački program. Tako u svojoj 92. godini postojanja Zagrebački kvartet kroz šest koncerata u Hrvatskom glazbenom zavodu publici nudi izvedbe Mozarta, Beethovena, Schuberta, Haydna, Šostakoviča, Čajkovskog, Janačeka, Debussyja, Borodina, Gershwina, a tu je i nekoliko domaćih kompozitora: Papandopulo, Parač i Kuljerić.

Kroz svoju dugu povijest, zagrebački su se gudači okitili brojnim nacionalnim i međunarodnim nagradama, pri čemu i Porinom za životno djelo; postali redoviti gosti najvećih svjetskih pozornica i odsvirali skoro pet tisuća koncerata, snimili i objavili 60 što stranih, što domaćih diskografskih izdanja – naravno, ne u istom sastavu, jer kroz kvartet je prošlo više od 30 vrhunskih glazbenika. Njihov aktualni, prošlogodišnji 'Češki album' (Janaček, Dvoržak) imao je čak četiri nominacije za Porin.

Zagrebački kvartet čine:
Goran Končar (violina)
Davor Philips (violina)
Hrvoje Philips (viola)
Martin Jordan (violončelo)

Program 4. listopada:
Joseph Haydn - Gudački kvartet Op. 71 br. 2
Boris Papandopulo - Gudački kvartet br. 3 'Narodni'
Leoš Janáček - Gudački kvartet br. 1 'Kreutzer sonata'

Po dvije ulaznice osvojili su:

Zrinka Babić Vujić
Anamarija Živolić
Matej Raić
Livia Hamaček
Valerija Kreševljak