ZAGREBAČKA FILHARMONIJA

Titansko otvorenje sezone uz maestra Marrinera

26.09.2011 u 09:49

Bionic
Reading

Koncertom 'Glazba Titana' poznati maestro Sir Neville Marriner otvorio je jubilarnu 140. sezonu Zagrebačke filharmonije

Maestro Neville Marriner i Miljenko Puljić

Maestro Sir Neville Marriner uz ovacije zagrebačke publike otvorio je u petak novu koncertnu sezonu Zagrebačke filharmonije u kojoj slavni orkestar obilježava 140 godina uspješnog djelovanja.

Koncert u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog otvorio je ravnatelj Zagrebačke filharmonije Miljenko Puljić, pozdravivši brojnu publiku i istaknuvši da vjeruje da će bogati program 140. sezone na dostojan način obilježiti veliki jubilej.

Ni maestro Marriner nije propustio pozdraviti punu dvoranu koja ga je toplim pljeskom nagradila već pri prvom ulasku, poručivši da je počašćen što je imao prigodu raditi s orkestrom takve tradicije i dugovječnosti kao što je Zagrebačka filharmonija.

Koncert u Crvenom ciklusu otvorio je 'Ricercarom a 6 voci' Johanna Sebastiana Bacha u majstorskoj orkestraciji Antona Weberna, a nastavio Webernovom simfonijskom poemom 'Im Sommerwind'.

U drugom dijelu koncerta Zagrebački filharmoničari predvođeni maestrom Marrinerom izveli su Prvu simfoniju Titan Gustava Mahlera kojom je Zagrebačka filharmonija zaključila niz izvedbi remek-djela ovog velikog bečkog majstora.

Koncert je pratila dupkom ispunjena dvorana, a među uzvanicima našli su se brojni predstavnici kulturnog i javnog života poput Maksima Mrvice, Arsena Dedića, Rade Šerbedžije, Lenke Udovički i mnogih drugih.